Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Helse og livsstil. Levestandard Hvor godt eller dårlig folk flest i et samfunn har det materielt, for eksempel med bolig og økonomi.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Helse og livsstil. Levestandard Hvor godt eller dårlig folk flest i et samfunn har det materielt, for eksempel med bolig og økonomi."— Utskrift av presentasjonen:

1 Helse og livsstil

2 Levestandard Hvor godt eller dårlig folk flest i et samfunn har det materielt, for eksempel med bolig og økonomi

3 Livskvalitet Hver enkelt sin opplevelse av kvaliteten på sitt eget liv. Vi har god livskvalitet når vi har et godt og meningsfylt innhold i livet

4 WHO Verdens helseorganisasjon Opprettet av FN i 1946 Hovedoppgaven er å slå ned på sykdommer, spesielt infeksjonssykdommer, og å fremme god helse i alle land.

5 WHOs definisjon av helse ”helse er en tilstand av fullstendig fysisk, psykisk og sosialt velvære og ikke bare fravær av sykdom og svakhet”

6 Peter F.Hjort’s definisjon på helse: ”God helse har den som har evne og kapasitet til å mestre og tilpasse seg livets uunngåelige vanskeligheter og hverdagens krav”

7 Helhetlig menneskesyn Tekst, figur, bilder etc.

8 Livsstil = måten vi lever på

9 Livsstilssykdommer = sykdommer som har sammenheng med livsstilen vår Eksempler på livsstilssykdommer Hjerteinfarkt Diabetes Kols Belastningslidelser

10 Ulike faktorer som påvirker helsen


Laste ned ppt "Helse og livsstil. Levestandard Hvor godt eller dårlig folk flest i et samfunn har det materielt, for eksempel med bolig og økonomi."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google