Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppsummering 2010 – Plan 2011 G2002. 2010-sesongen: Mye aktivitet, spesielt mtp. kamper/cuper Meget god utvikling på mange av spillerne, kanskje mest.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppsummering 2010 – Plan 2011 G2002. 2010-sesongen: Mye aktivitet, spesielt mtp. kamper/cuper Meget god utvikling på mange av spillerne, kanskje mest."— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppsummering 2010 – Plan 2011 G2002

2 2010-sesongen: Mye aktivitet, spesielt mtp. kamper/cuper Meget god utvikling på mange av spillerne, kanskje mest på de som har spilt minst Jevnt over gode resultater En fin gjeng å jobbe med; kjekke gutter, mange som er fysisk aktive, god treningskultur Hva blir opplegget for neste år? Nye og klarere retningslinjer fra klubben Inndeling av lag Tilpasset tilbud til alle Vinter/vårtrening

3 Treningsoppmøte og -gjennomføring Vi trener OK Det er jevnt over godt oppmøte på den faste treningen i sommerhalvåret. Guttene er relativt fokuserte og disiplinerte når de er på trening. Det er viktig, ellers får vi veldig lite ut av en knapp time på treningsfeltet. Vi kunne godt vært flere på ekstratreningene og treninger i vinterhalvåret. Dessverre er det vanskelig å få til god forutsigbarhet rundt ekstratreninger da vi ikke får mer fast treningstid og derfor må belage oss på tilgjengelige trenere i helgene. Mtp. å utvikle spillere som vil noe ekstra så er det en utfordring med svært lite fotballaktivitet fra oktober til april/mai. Enkelte spillere har mange fotballøkter i tillegg; akademi, hospitering på andre lag. Og mange driver med flere idretter – det er vi positive til.

4 2010-sesongen En god sesong resultatmessig Serielagene har totalt sett klart seg veldig bra, selv om lagene har vært mer ujevne enn først antatt. Positivt at ingen av lagene har opplevd overkjøring og at de har vunnet en god del kamper. Vi skal huske at A-klassen slo et godt Vålerenga-lag og har en vinn-prosent på nesten 50. I cupene har resultatene vært mer ujevne. Noe av de skyldes at vi også har deltatt i 2001- klassen og at vi har strukket spillergruppen – til tider har vi ikke hatt innbyttere. Det gjør at vi taper noen kamper, men mye spilletid er helt nødvendig for utviklingen. Positivt: Vi har spilt veldig mange kamper, klart mest i TRY. Og klart mest spilletid pr. spiller. Mange virker å være bitt av fotballbasillen og viser iver. Spillergruppen er mer homogen nivåmessig. Selv om vi fremdeles er avhengig av enkeltspillere så spiller vi nå langt mer som et lag hvor alle bidrar. Generelt god fotballforståelse. Flere tøffe og gode keepere. Utfordringer: Med veldig varierende vintertrening kan nivået bli ujevnt. Noen av de beste trenger større utfordringer og muligheten til å splle sammen med spillere på samme nivå, spesielt for å utvikle samspill og forståelse. Kamper og mål i 2010 og totalt

5 Klubben tar grep – Klubben er sjef! I 2010 ble det påbegynt et arbeid med en sportsplan for fotballgruppen. Poenget med planarbeidet har vært å 1.avklare og tydeliggjøre hva TRY fotball skal være og tilby, og 2.å standardisere fotballgruppens tilbud slik at det ikke er kun opp til trenere på det enkelte alderstrinn å definere et opplegg. Sportsplanen (som snart vil publiseres) fastslår: At TRY, pga. begrensede rammebetingelser pr. i dag, skal fokusere på barnefotball (tom. 12 år). At mestring er hovedmålet da det bidrar til å avdekke fotballglede, interesse og evt. ambisjoner. At vi skal utvikle spillere på alle nivåer; det spesifiseres at det også skal gjelde de beste. Spilleren er i sentrum. Alle skal få et tilbud og tilbudet skal tilpasses ferdighetsnivå gjennom differensiering på trening og hospitering på et høyere nivå (i tillegg til deltakelse på eget lag) for de til enhver tid beste spillerne. Det stilles krav til spillerne; ingen skal tillates å ødelegge en trening eller kamp. Det skal rulleres på serielagene – man skal ikke ha faste lag slik vi hadde i 2010.

6 2011-sesongen Dagens situasjon: Pt. 26 spillere + hospitanter fra 2003 Vi er påmeldt med tre serielag, to i 2002 og ett i 2001. Vi er meldt på til én cup så langt, Hafslund-cup i Vallhall siste helgen i mars. Vi trener i gymsalen de fleste helger. Vi har også mulighet til å benytte gymsalen tirsdager, men det kolliderer med skitrening. Plan for 2011: Seriespill: Det skal helst være kun 7 spillere pr. kamp, maks 8. Til 2001-laget skal det alltid være en stamme tatt fra de til enhver tid 6- 8 beste spillerne. I tillegg vil de som fysisk og modenhetsmessig er klar for et høyere nivå rullere på å spille kamper der. Pt. antas det at 10-12 spillere vil kunne spille én eller flere kamper på 2001-laget. Spillerne på 2001-laget vil i større grad ha faste roller, i alle fall keeperne. Merk at alle spillere også skal spille 2002-kamper. Turneringer: Det arrangeres flere cuper ila. vinteren. Dette er god trening foran sesongen. (2003-laget skal delta i fire turneringer!). Vi kommer til å kjøre mange av de samme cupene som ifjor, men vil også vurdere å ta turen utenbys for en overnattingsturnering; 2000- laget var i Trosvik (Fredrikstad) ifjor. Treninger: Mange lag trener fast gjennom vinteren. Vålerenga trener f.eks. fast to ganger pr. uke i tillegg til hyppige søndagsturneringer. Vi vil kjøre treninger i gymsalen i helgene så sant vi har mulighet. Tidspkt sendes ut på mail/sms. Til sommeren bør vi ha to økter pr. uke. Ellers oppfordres det til å delta på f.eks. Heming-akademiet.

7 Fokus og mål for sesongen Prestasjon fremfor resultat. Denne sesongen skal guttene lære å spille fotball. Det betyr at resultat er underordnet prestasjon både i kamp og på trening. Når vi går på banen så er det fremdeles for å forsøke å vinne, men ikke for enhver pris. Vi skal være tro mot vårt ønske om å spille fotball. Vi kommer til å tape flere kamper, men det er helt greit. Merk samtidig at vi ikke lærer noe av å tape med 20 mål – da er det bedre å tilpasse spill til motstander. Spillestil. Vi skal forsøke å spille 1-2-1, som en diamant, dette for å lære å skape bredde og vinkling i spillet samt få mer bevegelse. Vi skal holde ballen langs bakken. Keeper skal sette i gang angrep bakfra ved å rulle ut til forsvarer eller midtbanespillere (og en gang i blant spille langt til spiss, hvis motstanderne presser oss høyt – det er da et langt utspill er effektivt). Vi skal holde ballen i laget – det er lov å miste ballen, men ikke gi den fra seg (vi slår den ikke bort med mindre vi absolutt må). Det er lov å drible, men guttene skal lære å se når det er lurt å drible og når det er lurt å spille ball. Guttene skal alltid bevege seg – når vi har ballen skal de søke en posisjon for å hjelpe en lagkamerat, når vi ikke har ballen skal de lære å sikre. Ballbehandling. bevegelse, valg. På trening vil det fokuseres på det å kunne behandle ballen; motta ballen, ta med ballen og spille ballen, bevegelse; det å hele tiden bevege seg for å kunne motta ballen, men også hvordan man skal bevege seg for å demme opp for motstander, og lære å ta valg; er det lurt å slå ballen direkte, ta den med seg, finte, skyte, spille støttepasning osv. Med én til to treninger i uken er det ikke noe poeng å fokusere på det fysiske – det får man med lek og gjennom andre idrettsaktiviteter. Det viktige nå er å kunne behandle ball og utvikle en fotballforståelse.

8 Neste steg Cuper. Hvis det ikke allerede er gjort så vil det komme mailer med påmelding til vårens cuper. Treninger. Vi håper å få tildelt to treningstidspunkter og at vi klarer å gjennomføre to treninger pr. uke. Tidspunkt vil avhenge av hvilke dager vi får seriekamper (og kanskje når det passer best for trenere). Trenere. Med to treninger og antakeligvis to kampdager pr. uke så må vi få en trenerkabal til å gå opp. Vi bør være to trenere pr. trening og hvem som er ansvarlig for hvilke treninger bør avklares før sesongen. Dette er noe vi trenere må diskutere oss i mellom, men det kan godt være vi trenger flere som kan bistå på treninger. Det viktigste er ikke hvilke øvelser som benyttes, men at vi trener. Kick-off. Det vil bli avholdt en felles kick-off for TRY fotball med påfølgende møter pr. alderstrinn (samme dag). Dato er ikke satt. Kamp- og lagoppsett. Så snart kampoppsettet er klart, kanskje ikke før i april, så vil det settes opp en oversikt over hvem som spiller hvilke kamper, i første omgang for perioden frem til ferien. Og oppsettet blir altså basert på rullering – ingen faste lag.


Laste ned ppt "Oppsummering 2010 – Plan 2011 G2002. 2010-sesongen: Mye aktivitet, spesielt mtp. kamper/cuper Meget god utvikling på mange av spillerne, kanskje mest."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google