Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skolemedisin, folkemedisin og alternativ behandling.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skolemedisin, folkemedisin og alternativ behandling."— Utskrift av presentasjonen:

1 Skolemedisin, folkemedisin og alternativ behandling.

2 Folkemedisin Folkemedisin er skolemedisinens mor. Som urfolket i Australia (aboriginene) har brukt medisinplanter i 50. 000 år. Noen bruker dem ennå. det blir brukt fra generasjon til generasjon Fra forskning viser det at 181/185 av aboriginenes planter virker mot sykdommer.

3 Samisk Folkemedisin Samene har en egen måte å leve på. Den samiske folkemedisin er mer levende enn noen annen medisin i Norge. Vitenskapen har vist at.. B. la. Reinosten bruker dem mot frostskader, fordi den er så fet og myk.

4 Samene bruker også mye av det naturen har å by på. Som f.eks. planter, dyr og mennesker. Ordet sykdom i samisk tradisjon betyr at det er åndelige krefter som en straff som er sendt fra gudene.

5 Kvann Kvann er en urt (plante) som ble brukt til folk som hadde sykdommer de tygget stilken for forkjølelse og er rik på c- vitaminer.

6 Kvann vokser fritt i Norge og på Island, og det brukes til smakstilsetter på og energitilskudd i kostholdet. Planten kan bli opp til 2 m høy, den vokser også Norden på fuktig steder der det er tilgang til vann. den virker..

7

8 skolemedisin, folkemedisin Skolemedisin bygger på kunnskap, erfaring og ofte legemiddelorientert. Mens folkemedisin er mer bygd på naturmedisin, folkemedisin og alternativ. Skolemedisin er noe som var i gamle tider som var overtro og legekunst.

9 Alternativ behandling Det er behandlingsmetoder som ikke har noe med skolemedisin og gjøre Alternativ behandling er andre saker som: healing, homøopati og akupunktur. Akupunktur er.. Healing er.. Alternativ behandlere tar seg tid til å lytte til pasienten.

10 Homøopati Det begynte med at det var Først den tyske legen Samuel Friedrich Christian Hahnemann (1755 – 1843). Homøopati er at en syk person kan helbredes med en løsning av stoffer som gir dem samme plagene som sykdommer gjør.

11

12 Kilder: http://www.nifab.no/behandlingsformer/sa misk_folkemedisinhttp://www.nifab.no/behandlingsformer/sa misk_folkemedisin http://no.wikipedia.org/wiki/Hom%C3%B8o patihttp://no.wikipedia.org/wiki/Hom%C3%B8o pati http://no.wikipedia.org/wiki/Skolemedisin http://no.wikipedia.org/wiki/Folkemedisin


Laste ned ppt "Skolemedisin, folkemedisin og alternativ behandling."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google