Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Visjon for en bedre primærhelsetjenste Hege- Kristin Aune Jørgensen, Kommuneoverlege i Beiarn, 31.08.12.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Visjon for en bedre primærhelsetjenste Hege- Kristin Aune Jørgensen, Kommuneoverlege i Beiarn, 31.08.12."— Utskrift av presentasjonen:

1 Visjon for en bedre primærhelsetjenste Hege- Kristin Aune Jørgensen, Kommuneoverlege i Beiarn, 31.08.12

2 Primærhelsetjeneste ● Den delen av helsetjenesten som har ansvar for og tilbyr tjenestene der folk bor og arbeider, og som formidler og koordinerer de tjenestene pasienter trenger fra andre deler av helsetjenesten ● Alma Ata deklarasjonen

3 1. veiledning og rådgivning av enkeltindivider og grupper i helsespørsmål 2.fremme av adekvat matforsyning og god ernæring 3. adekvat vannforsyning og grunnleggende hygiene 4. helsetjeneste for mor og barn, inklusive familieplanlegging 5. immunisering mot viktige infeksjonssykdommer 6. forebyggende kontroll av lokale epidemier og helseproblemer: skole og bedriftshelsetjeneste 7. tilstrekkelig behandling og omsorg i samband med vanlige sykdommer og skader; lokal helsetjeneste 8. sørge for viktige medisiner Primærhelsetjenesten omfatter:

4 Visjon ● En visjon kan defineres som ett bilde av en fremtidig ønsket tilstand, altså en fremtidsdrøm ● En visjon uttrykker hva vi ønsker å få til ● Visjonen må forstås og deles og bygges på verdier som deles

5 Hvem er det som definerer hva som må endres for at primærhelsetjenesten skal bli bedre? ● Befolkningen? ● Pasientorganisasjoner? ● Politikere? Økonomer? ● Spesialisthelsetjenesten? ● Samfunnsmedisinere? ● Andre?

6 Utfordringer for en bedre primærhelsetjenesten sett fra en liten kommunes ståsted: ● Samhandlingsreformen ● Ulik struktur og oppbygging i kommunene ● Ressurser ; økonomi og rekruttering av fagfolk ● Forskning ● Mitt mål er at innbyggerne i min kommune skal ha tilgang til en primærhelsetjeneste av beste kvalitet, som ivaretar deres behov i alle situasjoner og livsfaser.

7 Takk for oppmerksomheten ;-)


Laste ned ppt "Visjon for en bedre primærhelsetjenste Hege- Kristin Aune Jørgensen, Kommuneoverlege i Beiarn, 31.08.12."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google