Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Læringsnettverk i forbedringsarbeid Berit Skjerve, leder Utviklingssenter for hjemmetjenester i Akershus Hege Berntzen, fagkonsulent, Utviklingssenter.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Læringsnettverk i forbedringsarbeid Berit Skjerve, leder Utviklingssenter for hjemmetjenester i Akershus Hege Berntzen, fagkonsulent, Utviklingssenter."— Utskrift av presentasjonen:

1 Læringsnettverk i forbedringsarbeid Berit Skjerve, leder Utviklingssenter for hjemmetjenester i Akershus Hege Berntzen, fagkonsulent, Utviklingssenter for sykehjem i Akershus Kari Os, FoU leder, Utviklingssenter for sykehjem i Akershus

2 «Bare spør!» Pasienter og pårørende kan bidra til å redusere risiko for feil og misforståelser. Bare spør! gir viktige tips og råd i møte med helsetjenesten NYE INNSATSOMRÅDER I PASIENTSIKKERHETSPROGRAMMET: - Klinisk forbedringsprosjekt (starter opp høsten 2015) Klinisk forbedringsprosjekt innebærer at helsepersonell velger et område med betydelig potensiale for lokal forbedring. Første gruppe som blir tilbudt denne oppfølgingen vil være deltakere på Legeforeningens konferanse i september. - Forebygging av sepsis (utredes 2015, oppstart 2016) Sepsis er en livstruende tilstand der bakterier har spredd seg til blodet og fører til blodforgiftning. Omtrent en prosent av alle innleggelser i Norge skyldes sepsis. Rask og målrettet behandling er avgjørende for lavest mulig dødelighet. Ubehandlet sepsis øker dødeligheten med syv prosent for hver time som går. - Tidlig oppdagelse av livstruende tilstand (utredes 2015, oppstart 2016) Eksperter fra det internasjonale fagmiljøet viser til at dette et sentralt innsatsområde for å påvirke dødelighet. Andre land har tiltakspakker som inkluderer early warning score (EWS) i kombinasjon med mobilt akutteam. Tiltakene vil være relevante for både spesialisthelsetjenesten og den kommunale helse- og omsorgstjenesten. - Ernæring (utredes 2015, oppstart 2016) Ernæring er en kjent pasientsikkerhetsutfordring. Tiltakene vil treffe bredt og egne seg godt både i spesialisthelsetjenesten og den kommunale helse- og omsorgstjenesten.Nasjonale retningslinjer for ernæring er for tiden under revisjon, og vil utgjøre kunnskapsgrunnlaget for tiltakspakken.

3

4

5 Takk for nå lykke til med videre arbeid velkommen tilbake til nye læringsnettverk Berit Skjerve, leder Utviklingssenter for hjemmetjenester i Akershus Hege Berntzen, fagkonsulent, Utviklingssenter for sykehjem i Akershus Kari Os, FoU leder, Utviklingssenter for sykehjem i Akershus


Laste ned ppt "Læringsnettverk i forbedringsarbeid Berit Skjerve, leder Utviklingssenter for hjemmetjenester i Akershus Hege Berntzen, fagkonsulent, Utviklingssenter."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google