Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mimikk Mimikk er når en organisme etterligner en annen levende organisme eller en plante. Mimikk brukes av dyr for å discise seg selv fra andre organismer,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mimikk Mimikk er når en organisme etterligner en annen levende organisme eller en plante. Mimikk brukes av dyr for å discise seg selv fra andre organismer,"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Mimikk Mimikk er når en organisme etterligner en annen levende organisme eller en plante. Mimikk brukes av dyr for å discise seg selv fra andre organismer, sånn at de kan angripe bedre. Et godt eksempel er når en blekksprut kan ligne på seg selv som løve fisk og mange typer av hav slanger. Mimikk er i koralrev fordi det fins så mange dyr.

3 Mutualisme Definisjon: Mutualisme er to organisme som nyter godt av hverandre. En av de mest kjente i koralreven er forholdet mellom klovnefisken og sjøanemoner. Søanemonen er giftige for alle fisk untatt klovnefisken. For at Klovnefisk skal beskyttes hviler den seg på søanemonen sine tentakkel. I tilegg til å hvile støtter den søanemonenmed masse mat.

4 Decomposers, Produsenter, og Forbrukere En viktig decomposer i en koralrev er bacteria. En decomposer er en organisme som vil spise de døde kroppene når et dyr dør. En decomposer er en veldig viktig del av næringskjeden, det er det som holder det gående. En produsent (kan også være en plante), på den andre siden, kan lage sin egen mat av forskellige matrialer som oxigen, sol... Planter er produsenter får nutriense de trenger fra solen, for eksempel. En forbruker, beskrevet i avsnittet ovenfor, spiser planter eller dyr for å få næring. Forbrukerne kan ikke overleve uten produsenter.

5 Energy Systemet Her er et eksempel av Energy systemet i koralreven. Sjø gress - Sjø skilpade - Tiger haj - Bacteria

6 En koralrev er ikke like sterk som mann tror. En koralrev står overfor mange trusler. Noen av disse truslene er forårsaket av mennesker, og andre er forårsaket av naturkatastrofer. Koralrever kan ikke reparere seg selv som kan gi forskjell i framtiden.

7 Hvor er de i verden? Koralrev er for det meste fant i tropiske og halvtropisk områder av verden hvor vannet er ferd med mellom 16 til 30 grader celsius. Den vanlige breddegrad korallrevligger er innnenfor 30 grader på ekvatoren. Grønn viser hvor koralrevene er. Rosa viser hvor det er ganske sjelden at en koralrev er.

8

9 Dette er en saktekst om koralrev. Jeg skrev om det jeg var/er mest interessert i: 1.mimikk 2.mutualisme 3.decomposers, produsenter, og forbrukere. 4.energy systemet 5.hvor de er i verden 6.hvordan/ hvorfor de blir skadet 7.hva det er ! Til: Bjørn og Camilla


Laste ned ppt "Mimikk Mimikk er når en organisme etterligner en annen levende organisme eller en plante. Mimikk brukes av dyr for å discise seg selv fra andre organismer,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google