Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Stemmer fra Gaza - Gi oss arbeid og kontakt med verden! En av Norsk Folkehjelps partnere på Gaza-stripen er General Union of Cultural Centres. GUCC gir.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Stemmer fra Gaza - Gi oss arbeid og kontakt med verden! En av Norsk Folkehjelps partnere på Gaza-stripen er General Union of Cultural Centres. GUCC gir."— Utskrift av presentasjonen:

1 Stemmer fra Gaza - Gi oss arbeid og kontakt med verden! En av Norsk Folkehjelps partnere på Gaza-stripen er General Union of Cultural Centres. GUCC gir opplæring i ungdoms rettigheter gjennom seminarer og ulike kulturaktiviteter. Målgruppa er 20 – 29 år. Fra og med 2010 gir Fagforbundet økonomisk støtte til dette prosjektet. Her møter du sju av deltakerne.

2 Mahmoud Abu Taha (22) Ugift, fire døvstumme søsken, mor og far er uten jobb Studerer business på universitetet. Skriver dikt, spiller i amatørteater, aktiv i en organisasjon som jobber for å bygge barns personlighet på en god måte. Drømmer for livet om ti år: Ferdig med universitetet, effektiv i samfunnet her, men håper å kunne få en erfaring utenfor Gaza- stripen også. Bli politiker? Nei, det er altfor mange problemer i politikken! Jeg vil tjene landet mitt på en annen måte. Budskap til verden: Vi ønsker oss frihet til å få vist fram evnene våre. Her er bare stengte grenser, fattigdom og arbeidsløshet. Vi kan ikke bli kjent med andre kulturer. Vi vil ha retten til et liv!

3 Nedaa Saleh (27) Industriingeniør, ugift, tre søsken, mor og far er lærere Frivillig som administrasjonskonsulent på Kvinnesenteret, liker å lese og danse Drømmer for livet om ti år: Har en master i administrasjon, håper å ha en familie og bo her, vi trenger flere prosjekter som dette. Bli politiker? Nei! Jeg liker ikke politikk, politikk er bare dårlig. Budskap til verden: Vi har god utdanning, men ingen jobb, det skaper dårlig økonomi og mer elendighet. Gi oss arbeid!

4 Nabil Abu Gazar (29) Gift, tre barn, åtte søsken. Far døde mens han ventet på medisinsk behandling og grensa til Egypt var stengt, mor arbeidsløs Spesialiserer seg i multimedia. Frivillig på Tawassol Kultursenter for ungdom, liker å fotografere og designe hjemmesider. Deltok på Norsk Folkehjelp Ungdoms sommerleir i Jotunheimen i 2005. Drømmer for livet om ti år: Vil være en ungdomsleder i Rafah og kunne fatte beslutninger for all ungdom som har det så vanskelig her. Bli politiker? Ja, dét kan jeg tenke meg – i så fall ville jeg jobbe for ungdom. Budskap til verden: Vi palestinske unge har like mange håp og ønsker som dere i Norge. Kan dere hjelpe oss å få frihetens kultur hit?

5 Ghadeer Qeshta (23) Softwareingeniør fra Khan Younis, ugift, mor og far er arbeidsløse, seks søsken Frivillig på Tawassol Kultursenter for ungdom, glad i sport og å lese, gjerne William Shakespeare, Charles Dickens og Victor Hugo Drømmer for livet om ti år: Vil bli jurist og kunne forsvare folks rettigheter. Vil gjerne kunne få se verden og nyte godt av andre kulturer, men leve her. Bli politiker? Jalla, nei, er’ru gær’n! Budskap til verden: Vi har mange kvalifiserte og høyt utdannede mennesker her i Rafah. Men vi trenger mer økonomisk støtte og å knytte mer bånd til resten av verden. Her er vi jo helt innestengt …

6 Hossam Qeshta (28) Gift, ett barn, sju søsken, far jobber i politiet Studert statsvitenskap og økonomi, frivillig på El Karame Kultursenter, administrerer opplæringen der, liker å besøke venner. Drømmer for livet om ti år: Bli en framgangsrik leder i Gaza, gjøre noe for ungdom og skape bedre tjenester i samfunnet vårt, vil organisere en stor gruppe for å fatte gode beslutninger for ungdom. Bli politiker? Insh’Allah, hvis Gud vil, jeg er jo allerede statsviter … Budskap til verden: Mer kontakt og utveksling med norsk ungdom!

7 Wafaa Abu Reyash (24) Psykolog, ugift, foreldrene arbeidsløse, 21 søsken, far har to koner: ”Dét er ikke bra!” sier Wafa, litt brydd. Frivillig på Kultursenteret, opptatt av demokratiutvikling og rettigheter, liker å lese psykologi og holde meg faglig oppdatert. Drømmer for livet om ti år: Være en god psykolog til støtte for andre – enten i Rafah, Gaza eller andre steder. Bli politiker? Nei, jeg har verken utdanning eller interesse for politikk. Budskap til verden: Ikke knus drømmene våre, la oss få fortsette med disse flotte prosjektene for ungdom!

8 Azazy Abu Arar (28) Gift, fire barn, kona ønsker seg flere – ”men ikke jeg”, ni søsken, far er kokk Utdannet journalist og i PR, frivillig i flere organisasjoner, liker å være på nettet og lese Koranen. ”Dette prosjektet har forandret meg, jeg var voldelig mot kona og ungene før, kona takker prosjektet for at jeg er annerledes nå. Jeg har noen voldelige venner som jeg prøver å snakke hardt til; vold løser ingenting!” Drømmer om ti år: Ha et godt hjem, en bil og være en framgangsrik administrator for å hjelpe ungdom og samfunnet, bo her. Bli politiker? Nei, framtida er IKKE i politikk. Budskap til verden: Gi oss arbeid og la dette prosjektet fortsette!


Laste ned ppt "Stemmer fra Gaza - Gi oss arbeid og kontakt med verden! En av Norsk Folkehjelps partnere på Gaza-stripen er General Union of Cultural Centres. GUCC gir."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google