Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nyrene. Nyrenes oppgave i blodet vårt er det mange avfallsstoffer –Avfallsstoffene er det viktig at kroppen får kvittet seg med, slik at vi holder oss.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nyrene. Nyrenes oppgave i blodet vårt er det mange avfallsstoffer –Avfallsstoffene er det viktig at kroppen får kvittet seg med, slik at vi holder oss."— Utskrift av presentasjonen:

1 Nyrene

2 Nyrenes oppgave i blodet vårt er det mange avfallsstoffer –Avfallsstoffene er det viktig at kroppen får kvittet seg med, slik at vi holder oss friske –Nyrenes oppgave er å rense blodet for disse avfallsstoffene –Nyrene renser ca. 2000 liter blod pr døgn –Nyrene skiller ut ca. 1,5 liter urin hvert døgn

3 Nyrenes plassering Vi har to nyrer, en på hver side av ryggsøylen.

4 Urinveissystemets bestanddeler

5 Urin –blodet kommer til nyrene via en stor blodåre som ender opp som små nøster av blodårer inne i nyrene. Disse nøstene er nyrenes renseverk. –Her blir blodet filtrert og avfallsstoffene kommer ut sammen med overflødig vann. Dette er urin.

6 Tverrsnitt av en nyre Urinleder Nyrebark Nyre- Bekken Nyre- marg Nyre Nyrearterie Nyre-vene Nyre- kalk

7 Ekte nyre

8 Nyrestein nyrestein: steiner som fester seg til urinlederne eller i nyrene –store smerter –små steiner kan følge ut med urinen –store steiner: må opereres ut eller knuses med en nyresteinknuser

9 Nyrestein


Laste ned ppt "Nyrene. Nyrenes oppgave i blodet vårt er det mange avfallsstoffer –Avfallsstoffene er det viktig at kroppen får kvittet seg med, slik at vi holder oss."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google