Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
PublisertFrithjof Eriksson Endret for 7 år siden
1
TEORI MAT & HELSE 2 Tema: Hygiene, redskapslære, livsstil, mål & vekt
2
Hva er mikroorganismer ? Overalt rundt oss finnes små levende mikroorganismer som: –Bakterier –Virus –Sopp –Alger Hvor finnes de ”skadelige” mikroorganismer- forslag ? Hvis disse får slippe til i maten, kan den bli ødelagt og vi kan bli syke.
3
Hvordan unngå skadelige bakterier på kjøkkenet ? Mikroorganismer finnes i jord. Grønnsaker sammen med fisk eller kjøtt, kan føre til kryssforurensing. Mikroorganismene trenger ”romtemperatur” og fuktighet for å formere seg. Der er viktig å holde vekstvilkårene for mikroorganismene nede.
4
OPPBEVARING OG BEHANDLING AV MAT Hold rått kjøtt, rå fisk, rå kylling og rå grønnsaker vekke fra hverandre og ferdig tilberedt mat. Kjøl rakst ned nylaget mat som skal lagres. Pakk godt inn varer som skal oppbevares i kjøleskap/fryser.
5
RÅD FOR HYGIENE PÅ KJØKKNET Vask hendene grundig og ofte Ikke sitt på arbeidsbord Ha langt hår i hale. Hold det rent og ryddig rundt deg Bruk rene kniver, skjærebrett til hver matsort Oppvaskbørste, håndklær, klut skal være rene Mat med riktig temperatur holder seg lenger
6
Hva st å r disse forkortelsene for ? krm= ts= bs= Ss= g= kg= dl= l=
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.