Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse Dilemma: Ønske om endring av stillingskategori.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse Dilemma: Ønske om endring av stillingskategori."— Utskrift av presentasjonen:

1 Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse Dilemma: Ønske om endring av stillingskategori

2 TEMANOTATER Bakgrunn Erlend Blodfersk er relativt fersk som mellomleder. Han leder en liten seksjon på åtte medarbeidere. Ganske raskt etter at han har begynt, så kommer den erfarne tillitsvalgte Grete og mener at nå må Erlend få løftet medarbeider Petter fra seniorkonsulent til rådgiver. Grete har gitt beskjed til Petter at hun vil kjempe for hans sak. Petter har på eget initiativ tatt en mastergrad de siste årene ved siden av jobb. Tillitsvalgt Grete mener at et slikt personlig initiativ og det kompetanseløftet det har gitt Petter, bør premieres med en endring i stillingskategori. Situasjonen Erlend synes det er fint at Petter på egen hånd har investert tid og ressurser i egen kompetanseutvikling. Samtidig kan ikke Erlend se at det er noe behov for den kompetanseutviklingen som Petter har tatt, med tanke på de oppgaver og ansvar som ligger i stillingen til Petter, og heller ikke når det gjelder seksjonens øvrige oppgaver, mål og roller. Det er også uklart for Erlend om det kan være behov for Petter og hans nye kompetanse andre steder i organisasjonen. Erlend synes dette er litt vanskelig, og vil helst ikke ødelegge motivasjonen til Petter. Tenk individuelt og ta egne notater: -Vet du hva regelverket sier angående å endre stillingskategori? -Hva kan være smart å gjøre for Erlend i denne diskusjonen? Stikkord: HTA 2.3.3 og 2.3.4 leders handlingsrom de tillitsvalgtes rolle medarbeiderutvikling i staten individuell og kollektiv kompetanseutvikling Gruppediskusjon: Ta en bordet rundt og forsøk å bli enig om: På hvilket grunnlag kan Grete hevde at Petter bør løftes i stillingskategori? Hvilke alternativer har Erlend som leder i denne situasjonen? Hva bør Erlend gjøre overfor Grete og overfor Petter?

3 På hvilket grunnlag kan Grete hevde at Petter bør løftes i stillingskategori? Hvilke alternativer har Erlend som leder i denne situasjonen? På hvilket grunnlag kan Grete hevde at Petter bør løftes i stillingskategori? Hvilke alternativer har Erlend som leder i denne situasjonen?

4

5 Hva bør Erlend gjøre overfor Grete og overfor Petter?

6 Dilemma: Ønske om endring av stillingskategori (tips til prosessleder) TEMANOTATER Bakgrunn Erlend Blodfersk er relativt fersk som mellomleder. Han leder en liten seksjon på åtte medarbeidere. Ganske raskt etter at han har begynt, så kommer den erfarne tillitsvalgte Grete og mener at nå må Erlend få løftet medarbeider Petter fra seniorkonsulent til rådgiver. Grete har gitt beskjed til Petter at hun vil kjempe for hans sak. Petter har på eget initiativ tatt en mastergrad de siste årene ved siden av jobb. Tillitsvalgt Grete mener at et slikt personlig initiativ og det kompetanseløftet det har gitt Petter, bør premieres med en endring i stillingskategori. Situasjonen Erlend synes det er fint at Petter på egen hånd har investert tid og ressurser i egen kompetanseutvikling. Samtidig kan ikke Erlend se at det er noe behov for den kompetanseutviklingen som Petter har tatt, med tanke på de oppgaver og ansvar som ligger i stillingen til Petter, og heller ikke når det gjelder seksjonens øvrige oppgaver, mål og roller. Det er også uklart for Erlend om det kan være behov for Petter og hans nye kompetanse andre steder i organisasjonen. Erlend synes dette er litt vanskelig, og vil helst ikke ødelegge motivasjonen til Petter. Tips angående regelverk: HTA: Ikke grunnlag for 2.3.4 med mindre det er fare for at Petter slutter. Vente til de årlige lokale lønnsforhandlingene. Årlige lokale lønnsforhandlinger: Leders handlingsrom: Erlend velger sammen med ledelsen hvem som skal prioriteres. De tillitsvalgtes rolle: Blir enige om hvem de vil prioritere. Tips angående samarbeid: Hva er leders handlingsrom, og finnes det andre måter å belønne Petter på? Erlend bør uansett ta en prat med Petter for å utforske hva Petter har fått av kompetanse, og hvordan han tenker omkring sine egne mål og utvikling fremover, enten i den stillingen han har, i enheten, i organisasjonen, eventuelt også utenfor organisasjonen. Erlend må gi informasjon om hva som kreves for få å endret stillingskategori.

7


Laste ned ppt "Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse Dilemma: Ønske om endring av stillingskategori."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google