Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prisen for forsoning Del 3 i serien «Fortellingen om Far»

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prisen for forsoning Del 3 i serien «Fortellingen om Far»"— Utskrift av presentasjonen:

1 Prisen for forsoning Del 3 i serien «Fortellingen om Far»

2 «Fortellingen om Far» En Far som elsker sine barn. En Far som håper at de skal elske ham tilbake. 1.FRIHET med dens risiko 2.KJÆRLIGHET og NÅDE uten begrensinger 3.TILGIVELSE med alt den koster Tre løgner om Gud Gud er sint på oss! Gud holder seg unna oss på grunn av vår synd! Gud krever at noen skal betale syndeskylden vår!

3 Da han ennå var langt borte, fikk faren se ham, og han fikk inderlig medfølelse med ham. Han løp sønnen i møte, kastet seg om halsen på ham og kysset ham. 21 Sønnen sa: ‘Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din.’ 22 Og faren sa til tjenerne sine: Æsj, ja… det er sant. Hva skal vi gjøre da? Og tjernene sa: han må dø! Men faren ville spare ham og sa… nei gå heller og drep den eldste sønnen min. ‘Skynd dere! Finn så fram de fineste klærne og ta dem på denne sønnen min, gi ham ring på fingeren og sko på føttene. 23 Og hent gjøkalven og slakt den, så vil vi spise og holde fest. 24 For denne sønnen min var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’ Og så begynte festen og gleden. (Nye Lukas 15,20- 24)

4 Jeg har en venn…  Jeg har en venn som har gitt sitt liv for at jeg skal få leve. Det finnes intet alternativ, det nytter ikke å streve. Fordi jeg lever så milevidt i fra Guds vilje med livet mitt, fikk jeg dommen, slik lød den: Du skal dømmes til døden!

5 Jeg har en venn…  Denne dommen er absolutt, og jeg kan ikke anke. Men når jeg innser at alt er slutt, har Gud en frelsende tanke: Til jorden sender Han Jesus som tar på seg både min skyld og dom, og når han drepes uskyldig, blir min dødsdom ugyldig.

6 Jeremy Myers “Against such an image of God the revolt of atheism is an act of pure religion!” (Walter Wink) “It is a shocking idea to think that atheism is a Godly reaction to the ungodly violent portrayal of the God of Penal Substitution.” Myers, Jeremy (2016-03-21). The Atonement of God: Building Your Theology on a Crucivision of God (p. 15). Redeeming Press. Kindle Edition.

7 Menneskene Gud Blind rettferdighet/ Loven Satan Det er satan og ikke Gud som krever straff for synd. Det er satan og ikke Gud som sier det må være en straff for opprør. Det er satan og ikke Gud som fordømmer, anklager og krever hevn.

8 Står blind rettferdighet over Gud?

9 Menneskene Gud Ektefelle Foreldre – barn Venn Satan

10 Jeremy Myers  Slik sett er ikke Gud en rettferdig dommer. I stedet er han en barmhjertig, tilgivende og kjærlig Far. Han kjenner de formildende omstendighetene. Han vet om alle de små forseelsene som ledet opp til den uhyrlige handlingene. Han vet at det var en Frister som hvisket løgner i ørene våre. Han vet om fraværende foreldre, økonomiske problemer, helse utfordringer, behovet for å føle seg akseptert, sulten, depresjonen, sinne, stridighetene, fattigdommen, nedbrytende relasjoner og alt det andre som ledet frem til at den anklagede gjorde de valg han gjorde. Han ser. Han vet. Han forstår. Og han ser på oss og sier: Jeg viser godhet mot den jeg vil, og er barmhjertig mot den jeg vil (Rom 9: 15). Jeg erklærer deg «Ikke skyldig». Du er tilgitt. Du er satt fri. «Å vite alt, er å tilgi alt» Myers, Jeremy (2016-03-21). The Atonement of God: Building Your Theology on a Crucivision of God (pp. 109-110). Redeeming Press. Kindle Edition.

11 Rom 8 33 Hvem kan anklage dem Gud har utvalgt? Gud er den som frikjenner. 34 Hvem kan da fordømme?

12 Jeremy Myers  Det er satan som minner Gud om lovens rettferdskrav som må opprettholdes om ikke hele skaperverket skal falle ut i anarki og kaos. Dette viser at religiøs lære som fremstiller Gud som en sint og hevngjerrig guddom som bare er opptatt av at folk skal lyde hans lov og at de som ikke gjøre det må bli alvorlig straffet, presenterer ikke den Gud som åpenbares i Jesus Kristus, men presenterer i stedet en falsk guddom som likner mer på satan. Myers, Jeremy (2016-03-21). The Atonement of God: Building Your Theology on a Crucivision of God (p. 111). Redeeming Press. Kindle Edition.

13 Tilgivelse vs rettferdighet  Nabo har drept yndlingstreet ditt  Lånet i banken  Bankranet  Sør-Afrika

14 Syndens tre løgner om Gud  Gud er sint på oss!  Gud holder seg unna oss på grunn av vår synd!  Gud krever at noen skal betale syndeskylden vår! JESU LIV OG DØD VISER OSS:  Gud er ikke sint på oss  Gud holder seg ikke unna oss  Gud krever ingen betaling. Han tilgir i stedet

15 Tapet Formuen er borte for alltid Familiens ære er tapt Familie-relasjoner er skadet Forventing: Faren er sint Faren holder seg unna sønnen Faren krever kompensasjon!

16 Farens utforbakkeløp Faren vil heller være sammen med sønnen og dele vanæren, tapet og skammen, enn å være uten ham i rettferdigheten, æren og renheten.

17 Sal 103  Velsign Herren, min sjel! Glem ikke alt det gode han gjør. 3 Han tilgir all din skyld og leger alle dine sykdommer.  Så langt som øst er fra vest, tar han syndene våre bort fra oss. 13 Som en far er barmhjertig mot sine barn, er Herren barmhjertig mot dem som frykter ham. 14 For han vet hvordan vi er skapt, han husker at vi er støv.

18 Mika 7  Hvem er en Gud som du, en som tar bort skyld og tilgir synd for den resten han eier? Han holder ikke evig fast på vreden, for han vil gjerne vise miskunn. 19 Herren skal igjen vise barmhjertighet mot oss og trå vår skyld under fot. Du skal kaste alle våre synder ned i havets dyp.

19 Sakarja 3 Han viste meg øverstepresten Josva, som sto foran Herrens engel, mens Satan sto på hans høyre side for å anklage ham. 2 Herren sa til Satan: « Herren refser deg, Satan! Herren, som har utvalgt Jerusalem, refser deg! Sannelig, denne mannen er som et vedtre raket ut av ilden.» 3 Josva var kledd i skitne klær der han sto foran engelen. 4 Engelen tok til orde og sa til dem som sto foran ham: «Ta av ham de skitne klærne!» Til Josva sa han: «Se, jeg tar bort din skyld og kler deg i festklær.» 5 Da sa jeg: «Sett en ren turban på hodet hans!» De satte den rene turbanen på hodet hans og tok på ham klærne mens Herrens engel sto der. 6 Så ga Herrens engel Josva dette løftet: 7 Så sier Herren over hærskarene: Går du på mine veier og tar deg av tjenesten for meg, skal du få styre mitt hus og vokte mine forgårder. Jeg gir deg adgang blant dem som står her.

20 Da han ennå var langt borte, fikk faren se ham, og han fikk inderlig medfølelse med ham. Han løp sønnen i møte, kastet seg om halsen på ham og kysset ham. 21 Sønnen sa: ‘Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din.’ 22 Men faren sa til tjenerne sine: ‘Skynd dere! Finn fram de fineste klærne og ta dem på ham, gi ham ring på fingeren og sko på føttene. 23 Og hent gjøkalven og slakt den, så vil vi spise og holde fest. 24 For denne sønnen min var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’ Og så begynte festen og gleden. (Luk 15,20-24)

21 Syndens tre løgner om Gud  Gud er sint på oss!  Gud holder seg unna oss på grunn av vår synd!  Gud krever at noen skal betale syndeskylden vår! JESU LIV OG DØD VISER OSS:  Gud er ikke sint på oss  Gud holder seg ikke unna oss  Gud krever ingen betaling. Han tilgir i stedet

22


Laste ned ppt "Prisen for forsoning Del 3 i serien «Fortellingen om Far»"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google