Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kosmetikk (gresk) ● Vi kan oversette dette ordet som skjønnhetsmiddel eller kunsten å pynte seg ● Mange forskjellige ingredienser brukes i kosmetiske produkter,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kosmetikk (gresk) ● Vi kan oversette dette ordet som skjønnhetsmiddel eller kunsten å pynte seg ● Mange forskjellige ingredienser brukes i kosmetiske produkter,"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kosmetikk (gresk) ● Vi kan oversette dette ordet som skjønnhetsmiddel eller kunsten å pynte seg ● Mange forskjellige ingredienser brukes i kosmetiske produkter, men noe er felles: ● 1) Olje/fettstoffer beskytter huden og gjør den myk. ● 2) Tykningsmidler gir produkte riktig konsistens. ● 3) Løsningsmidler gjør at stoffene blander seg sammen.

2 4) Konserveringsmidler beskytter produkter mot mikroorganismer 5) Aromastoffer (parfyme) gir spesielle lukter 6) Emulgatorer løser opp fett. Emulgatorer består av molekyler med en vannelskende og en fettelskende del. Den fettelskede delen vendes mot fettstoffer, mens den vannelskende delen er i kontakt med vannet rundt. En fettdråpe kan på den måten stabiliseres i vann ved å bli overtrukket av en tynn emulgatorhinne.

3 Emulgatorer blir brukt som hjelpestoffer, slik at to ikke blandbare stoffer, for eksempel olje i vann, kan omdannes til en emulsjon. Blant de kunstig fremstilte emulgatorer kan man nevne såpe, og blant de naturlige er lecitin (fett+fosfor, vi har dette stoffet i hjernen) det mest kjente. Men også mange proteiner virker som emulgatorer, for eksempel melkeproteinet kasein. 7) Fargestoffer

4 Kosmetikkloven ● Vi har en kosmetikklov i Norge. ● Den sier at all kosmetikk skal være merket. ( for eksempel at den kan framkalle allergi) ● Den oppgir hvilke stoffer kosmetikk ikke kan inneholde.

5 Miljømerkning ● Produktene som er miljøvennlige skal merkes med svanemerket. ● De fleste produktene inneholder mange ulike helse- og miljøfarlige stoffer. ● Det er foreløpig slik at kosmetikkindustrien ikke trenger å merke produktene sine med hva de inneholder.

6


Laste ned ppt "Kosmetikk (gresk) ● Vi kan oversette dette ordet som skjønnhetsmiddel eller kunsten å pynte seg ● Mange forskjellige ingredienser brukes i kosmetiske produkter,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google