Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Emballasjekonvensjonen EK «Et industrielt samarbeidstiltak»

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Emballasjekonvensjonen EK «Et industrielt samarbeidstiltak»"— Utskrift av presentasjonen:

1 Emballasjekonvensjonen EK «Et industrielt samarbeidstiltak»

2 Hvorfor EK?  Den enkelte næringsmiddelbedrift er ansvarlig for at Matkontaktforskriften er oppfylt  Økt bruk av emballasje  Nye anvendelsesområder  Strengere og mer detaljerte bestemmelser  EK verifiserer helsemessig sikker matvareemballasje

3 Hva er EK?  Etablert i 1975  En samarbeidsorganisasjon mellom næringsmiddel- produsenter, emballasjeleverandører og dagligvarehandel  Helsemessig sikker næringsmiddelemballasje  EK sertifikatet – det er utstedt mer enn 2200 stykker  EK er et veletablert organ med lang og god erfaring

4 EK har 116 medlemmer i 2015  Dagligvarekjeder – 4  Næringsmiddelprodusenter – 7  Emballasjeprodusenter  Emballasjeleverandører  Råvareleverandører  Et samlingspunkt for hele emballasjekjeden

5 Hva kan EK tilby?  Informasjon om aktuelle bestemmelser  Sertifisering av næringsmiddelemballasje (EK-sertifikatet)  Hjelp i forbindelse med analyser og annen dokumentasjon  Forum for kontakt med myndighetene (Mattilsynet)  Kvalifisert støtte i et komplisert område

6 Hvorfor et EK sertifikat?  Forskriften krever dokumentasjon  Et EK sertifikat innebærer at det er fremlagt tilfredsstillende dokumentasjon om emballasjen  EK sertifikatet er godt kjent i Norge  Mattilsynet aksepterer EK sertifikatet som dokumentasjon i forbindelse med IK-mat forskriften og matkontaktforskriften  EK sertifikatet er et kvalitetsbevis

7 Hva kreves for å få et EK sertifikat?  Egenerklæringer om at råvarene er fremstilt i henhold til europeiske positivlister  Migrasjonsanalyser og andre analyser der regelverket har fastsatt begrensninger  Erklæringer som sikrer sporbarhet  EK sertifikatet er basert på dokumentasjon i alle ledd

8 EKs organisasjon  Årsmøtet (medlemmene – 116 i 2015)  Styret (5 eksterne + sekretariatsleder)  EK sekretariatet på Nofima (3 personer)  Medlemmene styrer selv EKs virksomhet

9 EKs aktiviteter og utfordringer  Dokumentasjonskontroll  Veiledning og informasjon  Internasjonalt engasjement  Kontakt med myndighetene (Mattilsynet)  Hygiene i emballasjeindustrien  Presseoppslag  EK er i takt med utviklingen

10 Medlemsavgift / årsavgift - 2015 Medlemsavgiften / årsavgiften beregnes ut fra bedriftens totale omsetning foregående år  Under kr 50 mill kr 7.900  Kr 50 – 200 mill kr 13.957  Over kr 200 mill kr 18.283 Dokumentasjonskontroll i forbindelse med sertifikatene – normalt kr 5000 – 10.000  EK medlemskap gir en rimelig forsikring

11 Oppsummering  EK verifiserer helsemessig sikker matvareemballasje  EK er et veletablert organ med lang og god erfaring  EK er et samlingspunkt for hele matkontaktemballasjekjeden  EK er kvalifisert støtte i et komplisert område  EK sertifikatet er et kvalitetsbevis  EK sertifikatet er basert på dokumentasjon i alle ledd  EKs medlemmer styrer selv virksomheten  EK er i takt med utviklingen  EK medlemskap gir en rimelig forsikring


Laste ned ppt "Emballasjekonvensjonen EK «Et industrielt samarbeidstiltak»"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google