Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
PublisertLinn Berntsen Endret for 7 år siden
1
Emballasjekonvensjonen EK «Et industrielt samarbeidstiltak»
2
Hvorfor EK? Den enkelte næringsmiddelbedrift er ansvarlig for at Matkontaktforskriften er oppfylt Økt bruk av emballasje Nye anvendelsesområder Strengere og mer detaljerte bestemmelser EK verifiserer helsemessig sikker matvareemballasje
3
Hva er EK? Etablert i 1975 En samarbeidsorganisasjon mellom næringsmiddel- produsenter, emballasjeleverandører og dagligvarehandel Helsemessig sikker næringsmiddelemballasje EK sertifikatet – det er utstedt mer enn 2200 stykker EK er et veletablert organ med lang og god erfaring
4
EK har 116 medlemmer i 2015 Dagligvarekjeder – 4 Næringsmiddelprodusenter – 7 Emballasjeprodusenter Emballasjeleverandører Råvareleverandører Et samlingspunkt for hele emballasjekjeden
5
Hva kan EK tilby? Informasjon om aktuelle bestemmelser Sertifisering av næringsmiddelemballasje (EK-sertifikatet) Hjelp i forbindelse med analyser og annen dokumentasjon Forum for kontakt med myndighetene (Mattilsynet) Kvalifisert støtte i et komplisert område
6
Hvorfor et EK sertifikat? Forskriften krever dokumentasjon Et EK sertifikat innebærer at det er fremlagt tilfredsstillende dokumentasjon om emballasjen EK sertifikatet er godt kjent i Norge Mattilsynet aksepterer EK sertifikatet som dokumentasjon i forbindelse med IK-mat forskriften og matkontaktforskriften EK sertifikatet er et kvalitetsbevis
7
Hva kreves for å få et EK sertifikat? Egenerklæringer om at råvarene er fremstilt i henhold til europeiske positivlister Migrasjonsanalyser og andre analyser der regelverket har fastsatt begrensninger Erklæringer som sikrer sporbarhet EK sertifikatet er basert på dokumentasjon i alle ledd
8
EKs organisasjon Årsmøtet (medlemmene – 116 i 2015) Styret (5 eksterne + sekretariatsleder) EK sekretariatet på Nofima (3 personer) Medlemmene styrer selv EKs virksomhet
9
EKs aktiviteter og utfordringer Dokumentasjonskontroll Veiledning og informasjon Internasjonalt engasjement Kontakt med myndighetene (Mattilsynet) Hygiene i emballasjeindustrien Presseoppslag EK er i takt med utviklingen
10
Medlemsavgift / årsavgift - 2015 Medlemsavgiften / årsavgiften beregnes ut fra bedriftens totale omsetning foregående år Under kr 50 mill kr 7.900 Kr 50 – 200 mill kr 13.957 Over kr 200 mill kr 18.283 Dokumentasjonskontroll i forbindelse med sertifikatene – normalt kr 5000 – 10.000 EK medlemskap gir en rimelig forsikring
11
Oppsummering EK verifiserer helsemessig sikker matvareemballasje EK er et veletablert organ med lang og god erfaring EK er et samlingspunkt for hele matkontaktemballasjekjeden EK er kvalifisert støtte i et komplisert område EK sertifikatet er et kvalitetsbevis EK sertifikatet er basert på dokumentasjon i alle ledd EKs medlemmer styrer selv virksomheten EK er i takt med utviklingen EK medlemskap gir en rimelig forsikring
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.