Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva er politikk? Politikk (gr. Politikos): det angår byen. Fordeling av goder og byrder i et samfunn (ved bruk av makt) Det er politikk i alt vi gjør,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva er politikk? Politikk (gr. Politikos): det angår byen. Fordeling av goder og byrder i et samfunn (ved bruk av makt) Det er politikk i alt vi gjør,"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Hva er politikk? Politikk (gr. Politikos): det angår byen. Fordeling av goder og byrder i et samfunn (ved bruk av makt) Det er politikk i alt vi gjør, i alt vi sier Kunsten er å finne ut hva som er god og dårlig politikk.

3 Hvor å starte? Hvor ligger politikken? Politikken ligger i gapet GAP-analyse

4 GAP ANALYSE Analyse på gapet mellom –HVOR ER VI? –HVOR ØNSKER VI Å VÆRE? –HVA LIGGER INNIMELLOM?

5 GAP ANALYSE Resultatet t Ideelle verden- resultatet Status quo- resultatet GAPET Strategisk luke Operativ luke

6 1. HVOR ER VI? Se for dere kommunen og les dere opp om fakta Utfordre lagene til å svare på: Hvem leder kommunen, hvem er i opposisjon? Hvordan er kommuneøkonomien? Hva synes dere er positiv i kommunen? Hva er negativ og har forbedringspotensial?

7 Kampsaker Hva er deres viktigste kampsaker? Tradisjonell: –Varmtvannsbasseng? –Flere fysioterapeuter? –Kommunen etter samhandlingsreformen? –Tilrettelegging på arbeidsplass? –Tilrettelegging i kommunen? –Samkjøring rehabilitering – brukermedvirkning? Noe nye ideer (og bedre løsninger)?

8 Kampsaker Hva er status på hver enkel kampsak? = NÅVÆRENDE STATUS

9 Ønsket mål Utfordre lokallagene til å tenke gjennom: Se for deg den ideelle kommunen… Hvordan hadde det vært for revmatikere? Hvilke tiltak hadde vært realisert? Hvilke ringvirkninger kunne det ha hatt på f. eks kommuneøkonomien?

10 Politikk i gapet Les gjennom alle programmene. Finner du tilbake noe som ligger i gapet? Hva er det som mangler Lag et kort sammendrag på hvert parti Hva skal man påvirke for hvert parti?

11 Praktisk politikk Inviter partileder / inviter dere selv til partiene Fortell om dine kampsaker Hør hva de tenker og hva de lover? Hvorfor vil de ikke følge våre råd?

12 Tiltak Inviter til debatt Utfordre på tidligere utsagn Utfordre parti mot parti Ha en god ordstyrer God reklame hos medlemmene sikrer oppmøte. Dette er en spennende kveld

13 Tiltak Lag flyere Del ut på stand Utfordre de som står på stand Møtt opp på politiske stevner Send ut en gang til kampsakene til medlemmene rett før valgdagen. Hvilke partier vil gjøre mest for vår sak?

14 Tidsplan Møte med lokallagsledere der de bor: –Mars Invitasjon til partiene tidligst mulig + evt debattplanlegging Lese gjennom planene og programmer og klar politisk strategi –Mars/april Valgkamp og praktisk arbeid: –Mai-september

15 Lykke til!


Laste ned ppt "Hva er politikk? Politikk (gr. Politikos): det angår byen. Fordeling av goder og byrder i et samfunn (ved bruk av makt) Det er politikk i alt vi gjør,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google