Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fakta om tobakk og helse Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler hver dag. Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fakta om tobakk og helse Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler hver dag. Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Fakta om tobakk og helse Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler hver dag. Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler hver dag. Da kan det hende at det er bakterier, virus eller sotpartikler. Da kan det hende at det er bakterier, virus eller sotpartikler. I luftrøre har du ørsmå hår som skal beskytte våres lungeblære. I luftrøre har du ørsmå hår som skal beskytte våres lungeblære.

3 Innholder skadelige stoffer Tjære innholder stoffer som er giftige og kreftfremkallende Tjære innholder stoffer som er giftige og kreftfremkallende Karbonmonoksid (CO) tar oksygenets plass på hemoglobinet i de røde blodcellene, slik at oksygentransport til cellene reduseres. Karbonmonoksid (CO) tar oksygenets plass på hemoglobinet i de røde blodcellene, slik at oksygentransport til cellene reduseres.

4 Det er mange som begynner og røyke for og holde lungeblærene rene. Det er mange som begynner og røyke for og holde lungeblærene rene. Da trekker man ned blanding av blant annet gass karbonmonoksid (co), sot og tjære ned i lungene. Da trekker man ned blanding av blant annet gass karbonmonoksid (co), sot og tjære ned i lungene. Altså sot og tjær setter seg fast i slimet i luftrøret. Altså sot og tjær setter seg fast i slimet i luftrøret. Når en som røyker begynner og hoste veldig er det røykhoste fordi sidehåra i luftrøre lammes av røykgass. Når en som røyker begynner og hoste veldig er det røykhoste fordi sidehåra i luftrøre lammes av røykgass. Røykere blir kortpusta fordi Oksygenets plass blir fult fordi røyken må ha plass. Røykere blir kortpusta fordi Oksygenets plass blir fult fordi røyken må ha plass.

5 Litt om hvor skadelig det er. Etter som røykere er ganske farlig er det forbudt med tobakksreklamer på tv og sånt. Etter som røykere er ganske farlig er det forbudt med tobakksreklamer på tv og sånt. Alle tobakksvarer må merkes med advarsel om helsefarlig.’ Alle tobakksvarer må merkes med advarsel om helsefarlig.’ Fordi det er farlig er det ikke lov for 15 åringer og oppover til 17 år ikke lov til og kjøpe røyk selv. Fordi det er farlig er det ikke lov for 15 åringer og oppover til 17 år ikke lov til og kjøpe røyk selv. For di meste steder og transport som folk bruker så er det ikke lov til og røyke på di stedene. For di meste steder og transport som folk bruker så er det ikke lov til og røyke på di stedene. passiv røyking er veldig farlig spesielt for barn. passiv røyking er veldig farlig spesielt for barn. De barna som blir utsatt for passiv røyking kan enten få luftveisinfeksjoner, astma og kronisk lungelidelser. De barna som blir utsatt for passiv røyking kan enten få luftveisinfeksjoner, astma og kronisk lungelidelser.

6 Kan man bli avhengi? Der er sjelden man blir avhengi av et trekk, men det kan være farlig for din helse og dem rundt deg. Der er sjelden man blir avhengi av et trekk, men det kan være farlig for din helse og dem rundt deg. Det som gjør det hekta er nikotinen i røyken. Det som gjør det hekta er nikotinen i røyken. Når man tar sitt første trekk kan du bli blek, svimmel, få hodepine og kvalme. Når man tar sitt første trekk kan du bli blek, svimmel, få hodepine og kvalme. Om man røyker for mye kan man bli slapp, svimmel, få hjerteklapp, begynne og skjelve og få sveket synet, grunnen er nikotin. Om man røyker for mye kan man bli slapp, svimmel, få hjerteklapp, begynne og skjelve og få sveket synet, grunnen er nikotin.

7 Når folk er på jobb er det ikke lov til og røyke inne på kontorer og sånt, men dem kan fikse det sånn på jobb at dem enten har et røykerom eller røykepause Når folk er på jobb er det ikke lov til og røyke inne på kontorer og sånt, men dem kan fikse det sånn på jobb at dem enten har et røykerom eller røykepause flere som røyker syntes det er tøft eller at vennene dems røyker. flere som røyker syntes det er tøft eller at vennene dems røyker. En annen grunn til det kan være at foreldra røyker. En annen grunn til det kan være at foreldra røyker. Mange regner med at omtrent halvparten av dem som røyker daglig over lang tid, kommer til å dø av sykdommer som skyldes røyking. Mange regner med at omtrent halvparten av dem som røyker daglig over lang tid, kommer til å dø av sykdommer som skyldes røyking.

8 Kilder. Bildene Bildene http://gfx.nrk.no/VQJ5yCylmaNHPFYNcTsx SQS3bEjvnmqdsB75JhRQXbNQ.jpg http://gfx.nrk.no/VQJ5yCylmaNHPFYNcTsx SQS3bEjvnmqdsB75JhRQXbNQ.jpg http://gfx.nrk.no/VQJ5yCylmaNHPFYNcTsx SQS3bEjvnmqdsB75JhRQXbNQ.jpg http://gfx.nrk.no/VQJ5yCylmaNHPFYNcTsx SQS3bEjvnmqdsB75JhRQXbNQ.jpg http://www.nrk.no/contentfile/file/1.44039 56!img4403934.jpg http://www.nrk.no/contentfile/file/1.44039 56!img4403934.jpg http://www.nrk.no/contentfile/file/1.44039 56!img4403934.jpg http://www.nrk.no/contentfile/file/1.44039 56!img4403934.jpg http://gfx.dagbladet.no/dinside/2003/12/1 7/snus.jpg http://gfx.dagbladet.no/dinside/2003/12/1 7/snus.jpg http://gfx.dagbladet.no/dinside/2003/12/1 7/snus.jpg http://gfx.dagbladet.no/dinside/2003/12/1 7/snus.jpg Boka i naturfag. (Eureka). Boka i naturfag. (Eureka).

9 Tusen takk for meg Tusen takk for meg


Laste ned ppt "Fakta om tobakk og helse Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler hver dag. Når man puster, får du i deg 20 millioner forurensningspartikler."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google