Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Lions Distriktsprosjekt 104 D4 «Hjelp brannskadde barn i Afrika» 2015-2018 1.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Lions Distriktsprosjekt 104 D4 «Hjelp brannskadde barn i Afrika» 2015-2018 1."— Utskrift av presentasjonen:

1 Lions Distriktsprosjekt 104 D4 «Hjelp brannskadde barn i Afrika» 2015-2018 1

2 SAMMEN KAN VI HJELPE! LIONS MD 104 D4 TUSEN TAKK! 91 Klubber – 2113 medlemmer - budsjettert kr 211.300,- Kr 208.709,- pr 22. mars 2016 98,77 % av budsjett 91,72 % reell deltakelse kr 200.000, overført til Brannskadearbeidet 4. februar 2016 2

3 Vi hjelper brannskadde, slik som Dessalenj er et eksempel på! 3 UTROLIG! TRAGEDIEN! DETTE BIDRAR DU TIL

4 4 Lionsmedlem og kirurg Christer Dubrefjord og kona, Gunnbjørg Fisketjøn, som er anestesisykepleier, har nå vært ½ år og arbeidet i brannskadearbeidet i Addis Abeba. (Ingen av disse belaster IR-prosjektet eller Children’s Burn.) Operasjonsstuer og sengeplasser leies nå på 2 sykehus i Addis Abeba. CURE Ethiopia Hospital og MCM – Myungsung Christian Medical Center Plastikk kirurg Einar Eriksen med team har sitt virke på disse sykehus.

5 5 CURE Ethiopia – Hospital - sykehus der barn og unge får operasjoner og behandling av Children’s Burn. 6 senger leies her. MCM – Myungsung Christian Medical Center - sykehus der voksne blir operert og får behandling Lions er synlig!

6 6 REISE TIL ADDIS ABEBA Jens Marius Hammer dro som Lionsmedlem og redaktør av lokalavisa Telen til Addis Abeba for å besøke kirurg Christer Dubrefjord. Der fikk han til fulle dokumentert hvordan pengene blir brukt. «– Det ble så sterke opplevelser at jeg faktisk slet med hvilke urettferdigheter barn utsettes for. Får ett av våre barn hjemme brannskader, havner de på Haukeland umiddelbart. I Etiopia og mange afrikanske land gror de skadde sammen i legemsdelene. De blir en økonomisk belastning for familiene og gjemmes bort. Mange av dem får ikke en gang gå på skole,» forteller Jens Marius Hammer. De møtte Jamal som ble brannskadet da han var to år gammel. 22 år gammel ble han operert og gitt et nytt liv da delegasjonen på Notodden var på besøk.

7 Jamal, 22 år, brannskadet 2 år gammel 7 Foto: Jens Marius Hammer Jens Marius Hammer Christer Dubrefjord Jamal

8 8 NORSK UNGDOM FÅR SE LIONS ARBEID 5 jenter fra Notodden hadde med seg leker og skapte «show» da de besøkte CURE Ethiopia – Hospital 2 kom fra Notodden Videregående skole, 3 jenter på eget initiativ – to av de har engasjert seg for de brannskadde barna i flere år gjennom det samarbeidet Lionsklubbene på Notodden har med Notodden Videregående skole. De fikk møte den lille 12 år gamle gutten som fikk en ny hverdag etter at han var blitt operert. Armen hans var grodd fast til kroppen, tre fingere hadde grodd fast til underarmen. Christer Dubrefjord og Einar Eriksen gjorde det mulig for denne gutten å gripe en flaske igjen – og ikke bare det, tenk deg hvordan det er å kunne gre seg selv igjen.

9 Hånd-operasjon - Glede 9 Foto: Jens Marius Hammer

10 10 NORSK UNGDOM MED GAVER TIL Alemachen Rehabiliteringssenter Her kan de brannskadde barna være på opphold mellom operasjoner. Det er plass til 40 barn, 20 jenter og 20 gutter, som er i Addis Abeba for forskjellig medisinsk behandling. En stor dag på Alemachen da fem (5) jenter fra Notodden inntok behandlingssenteret med sokker, leker, baller og annet som gledet. Jentene fra Notodden hadde med 444 par hjemmestrikka sokker som varmer i kalde netter til Etiopia. – til stor glede! Addis ligger på 2350 moh.)

11 Alemachen Rehabiliteringssenter 11 Foto: Jens Marius Hammer

12 Alemachen – gleder! 12 Bilder: Jens Marius Hammer

13 13 Emawayish, jente på 13 år. E-post fra dr. Einar Eriksen, sept. 2015: Emawayish er 13 år gammel. Hun ble utsatt for en flammeskade da hun var 3. I 10 år har hun gått med sitt svært synlige handicap. Emawayish ble operert og alt har gått bra. Pasienten selv er strålende fornøyd, og vi er ikke mindre fornøyd.

14 Emawayish, jente 13 år, brannskadet da hun var 3 år. Får et nytt liv! 14

15 15 Mail fra dr. Einar Eriksen 13.4.16: Brannskader kan være så mangt. Små sår. Livslang alvorlig invaliditet. Rammer ofte små barn. Det er tragisk å være vitne til at små barn, som knapt har begynt på livet sitt, plutselig får en skade som vi vet aldri kan bli rettet opp. I et ubevoktet øyeblikk er ulykken et faktum: Den lille jenta Misko på litt over året får både begge hender og begge føtter alvorlig skadet. Samtlige fingrer og tær er med ett borte. Vi kan bare forestille oss hvordan den unge moren til Misko føler situasjonen. Det ble mange spørsmål og få svar da vi behandlet denne lille vakre jenta. Etter flere operasjoner var alle sår dekket. Misko vil kunne bevege seg ved hjelp av godt tilpassa skotøy, men hendene - fingrene som er borte - vil for alltid være et alvorlig handicap og en påminnelse om hvor viktig det er å beskytte småbarn mot flammene.

16 Misko, jente – får transplantasjoner og hjelp for sine brannskader! 16

17 17 Mail fra dr. Einar Eriksen 15.4.16. NAHUM Gutt på 12 år, kommer fra sør Etiopia, 12 mil fra Addis Abeba. Flamme-skade for 15 mnd. siden. Ingen behandling. Gutten kom i dag. Arrvev på halsen og fortsatt åpent sår på brystkassa. Har fått dusj og nye sykehusklær i dag. Opereres så snart vi finner plass på operasjonsprogrammet. AMINA Jente på 6 år. Glad jente som har fått hjelp med hudtransplantasjoner!

18 Nahum, gutt 12 år 18 Amina, jente 6 år

19 19 Lions Club Notodden/Telerosa og Lions Club Notodden som har prosjektgruppa for IR-prosjektet Vil med disse ord og bilder hilse så mye og nok en gang takke for klubbers og medlemmers bidrag! DET NYTTER!

20 www.lions.no


Laste ned ppt "Lions Distriktsprosjekt 104 D4 «Hjelp brannskadde barn i Afrika» 2015-2018 1."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google