Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Karboksylsyrer Svake syrer – finnes i mat. Karboksylsyrer – sur smak og holdbarhet Sitroner, appelsiner og eddik – sur smak fra karboksylsyrer Sitroner,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Karboksylsyrer Svake syrer – finnes i mat. Karboksylsyrer – sur smak og holdbarhet Sitroner, appelsiner og eddik – sur smak fra karboksylsyrer Sitroner,"— Utskrift av presentasjonen:

1 Karboksylsyrer Svake syrer – finnes i mat

2 Karboksylsyrer – sur smak og holdbarhet Sitroner, appelsiner og eddik – sur smak fra karboksylsyrer Sitroner, appelsiner og eddik – sur smak fra karboksylsyrer Konserveringsmiddel – holdbarhet, fordi bakterier ikke trives i sure løsninger Konserveringsmiddel – holdbarhet, fordi bakterier ikke trives i sure løsninger Sure matvarer blir derfor mer holdbare Sure matvarer blir derfor mer holdbare

3 COOH-gruppen Alle karboksylsyrer – kjemisk formel som ender på –COOH Får navnet fra antall C-atomer i molekylene Navnet ender på –syre CH 3 COOH – etansyre (eddiksyre)

4 Eksempel på hydrokarboner, alkoholer og karboksylsyrer

5 Karboksylsyrer er svake syrer Fruktsyrer er karboksylsyrer Fruktsyrer er karboksylsyrer pH omtrent 3 pH omtrent 3 Karboksylsyrer løst i vann – syremolekylene gir fra seg H-atomet i COOH-gruppen til et vannmolekyl. H-atomet tar ikke med seg sitt elektron – blir avgitt som H + -ion Karboksylsyrer løst i vann – syremolekylene gir fra seg H-atomet i COOH-gruppen til et vannmolekyl. H-atomet tar ikke med seg sitt elektron – blir avgitt som H + -ion

6 Karboksylsyrer er svake syrer – svært få syremolekyler gir fra seg en H + til vannmolekyler Karboksylsyrer er svake syrer – svært få syremolekyler gir fra seg en H + til vannmolekyler


Laste ned ppt "Karboksylsyrer Svake syrer – finnes i mat. Karboksylsyrer – sur smak og holdbarhet Sitroner, appelsiner og eddik – sur smak fra karboksylsyrer Sitroner,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google