Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vågen IKT Skolen har 2 teknikere på IKT-avdelingen. Kjartan Andreas Vi holder til i første etasje mellom hovedinngangen og kantinen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vågen IKT Skolen har 2 teknikere på IKT-avdelingen. Kjartan Andreas Vi holder til i første etasje mellom hovedinngangen og kantinen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Vågen IKT Skolen har 2 teknikere på IKT-avdelingen. Kjartan Andreas Vi holder til i første etasje mellom hovedinngangen og kantinen.

2 Hva hjelper vi til med? PC/Mac Reparasjon av maskiner. Formatering og oppdateringer. Feilsøking på problemer Programvareinstallering Utskrift og kortregistrering

3 FEIDE Felles Elektronisk IDEntitet Info om FEIDE skal ha blitt sendt ut på sms og der har dere mulighet til å registrere brukernavn/pass. FEIDE brukes til å logge på skolens tjenester. Trådløst nett (ROGFK) It’s Learning Office 365 (word) Skolearena

4 Trådløst nett For å kunne koble seg til det trådløse nettet på skolen må du ha en FEIDE-konto. Dere bruker nettet som heter ROGFK. Nettet som heter ROGFK-DAGSKODE er ment for gjester, så dette kommer dere ikke inn på.

5 Programvare Fylkeskommunen har satt opp en portal hvor du kan hente ned flere gratis programmer; Office 365 (5 lisenser), Clue, Ordnett og Lingpakken er noen av dem. Du finner link til portalen på Vågen sin nettside, www.vaagen.vgs.no eller direkte til www.rogfk.no/elevportalen www.vaagen.vgs.nowww.rogfk.no/elevportalen Programmer som krever lisens vil bli utdelt av IKT. Det gjelder Adobepakken, Sibelius, EarMaster osv.

6 Office 365 Office 365 – Word, PowerPoint, Excel og Outlook Office 365 kan brukes i nettleseren, men du kan også laste ned programmene. Du får 50 Gb med lagring på Office 365 portalen. Logg på o365.rogfk.no med FEIDE-brukeren for å starte å bruke officepakken. Du finner veiledning for hvordan du tar i bruk officepakken på elevportalen: www.rogfk.no/elevportalen www.rogfk.no/elevportalen Ønsker du å laste ned programmene så gjør du dette fra o365.rogfk.no eller elevportalen.

7 Print På Vågen benytter vi oss av et system som heter Gespage (FollowMe). Når du skriver ut så sendes utskriften til en printserver. Utskriften blir liggende på serveren frem til du logger på en av printerne med FEIDE-kontoen din. Da sendes utskriften fra serveren til den skriveren du logger på. Du finner bruksanvisning på Vågen sine nettsider for installering og bruk av printerne.

8 Lås maskinen din For deres egen sikkerhet så oppfordres det sterkt om å sette passord på maskinen. Det er viktig å aldri gå i fra maskinen ulåst. Windows: Win + L Mac: Aktive hjørner med lås

9 www.digitalvgs.no Læringsverktøy og oppslagsverk for skolen Alt jeg gikk gjennom nå står listet på denne nettsiden

10 Spørsmål?


Laste ned ppt "Vågen IKT Skolen har 2 teknikere på IKT-avdelingen. Kjartan Andreas Vi holder til i første etasje mellom hovedinngangen og kantinen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google