Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kokk- og servitørfag Vg2 Videregående skole trinn 1, - Restaurant - og matfag RESTAURANT OG MATFAG: SERVITØR* KOKK* INSTITUSJONSKOKK* BAKER KONDITOR.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kokk- og servitørfag Vg2 Videregående skole trinn 1, - Restaurant - og matfag RESTAURANT OG MATFAG: SERVITØR* KOKK* INSTITUSJONSKOKK* BAKER KONDITOR."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Kokk- og servitørfag Vg2

3 Videregående skole trinn 1, - Restaurant - og matfag RESTAURANT OG MATFAG: SERVITØR* KOKK* INSTITUSJONSKOKK* BAKER KONDITOR BUTIKKSLAKTER* PØLSEMAKER* KJØTTSKJÆRER* SLAKTER* FISKEHANDLER SJØMATFAGET INDUSTRIELL PRODUKSJON AV MATVARER KOKK- OG SERVITØRFAG MATFAG

4 Viktige krav til deg som tenker å bli kokk eller servitør: Bør være spesielt interessert i mat. Bør være spesielt interessert i mat. Ha en god fysisk helse, spesielt god rygg og gode bein/armer. Ha en god fysisk helse, spesielt god rygg og gode bein/armer. Ha en god personlig hygiene. Ha en god personlig hygiene. Du må forvente skiftarbeid. Du må forvente skiftarbeid. Kunne samarbeide godt, spesielt når alt skal skje i høyt tempo. Kunne samarbeide godt, spesielt når alt skal skje i høyt tempo.

5 Fag- og timefordeling vg 2: Fellesfag: Fellesfag: Engelsk (2) Engelsk (2) Kroppsøving (2) Kroppsøving (2) Norsk (2) Norsk (2) Samfunnsfag (3) Samfunnsfag (3) Prosjekt til fordypning: Prosjekt til fordypning: Prosjekt til fordypning (9) Prosjekt til fordypning (9) Felles programfag: KOKK OG SERVITØRFAG Råstoff, produksjon og servering, 7 timer Kosthold og livsstil, 5 timer Bransje, fag og miljø, 5 timer

6 Hva kan jeg bli etter Vg2? Fagbrev: Fagbrev: Institusjonskokk Institusjonskokk Kokk Kokk Servitør Servitør

7 LÆREPLASSER/ LÆREBEDRIFTER? Svært GODE muligheter for LÆREPLASSER i vårt nærområde!! Svært GODE muligheter for LÆREPLASSER i vårt nærområde!! Din egeninnsatts er viktigst! Din egeninnsatts er viktigst!

8 Vil du ha lærekontrakt? Bedriftene selv avgjør hvem de ansetter, du må søke med egenhendig skrevet søknad og CV, i tillegg til at du også må sende en dataregistrering på vigo. Bedriftene selv avgjør hvem de ansetter, du må søke med egenhendig skrevet søknad og CV, i tillegg til at du også må sende en dataregistrering på vigo. Bedriftene ser særlig på: Bedriftene ser særlig på: Lavt fravær, og karakteren God i orden/adferd. Lavt fravær, og karakteren God i orden/adferd. God kroppsøvingskarakter, og alminnelig gode fagkarakterer i særlig studieretningsfagene. (Minimum bestått i alle fag.) God kroppsøvingskarakter, og alminnelig gode fagkarakterer i særlig studieretningsfagene. (Minimum bestått i alle fag.) At du virker interessert i faget, og sympatisk som person under intervjuet. At du virker interessert i faget, og sympatisk som person under intervjuet. Oversikt over lærebedrifter finner du på under hvert enkelt fylke. Oversikt over lærebedrifter finner du på under hvert enkelt fylke.

9 GREIT Å VITE NOE OM: LØNN LØNN LÆRLING LÆRLING FAGARBEIDER FAGARBEIDER HVA GJØR JEG HVIS JEG IKKE FÅR LÆREPLASS? ANALYSER ÅRSAK! FOR STORT FRAVÆR? FOR SVAKE KARAKTERER/STRYK ELLER IG? ORDEN/ADFERD IKKE GOD? IKKE GJORT EGENINNSATS VED SØKING? ??? RETT OPP TABBENE!!

10 Påbyggingsmuligheter kokk/institusjonskokk/servitør: VG1 Restaurant og matfag 2 ÅR LÆRETID - fagbrev 2 ÅR LÆRETID + bestått fagprøve Diplom - kokk 2 års praksis etter bestått fagprøve Mesterbrev (Gjelder ikke institusjonskokk) Vinkelner utdanning VG2 Kokk- og servitørfag

11 Mesterbrev: Kan du på RM få i fagene: Kan du på RM få i fagene: Kokk Kokk Pølsemaker Pølsemaker Slakter Slakter Butikkslakter Butikkslakter Du må avlegge mesterprøve- eksamen i ledelse, markedsføring, økonomi og yrkesteori. Fagene er halvårige studier = Totalt 2 år Mesterbrevet gir anledning til å bruke mestermerket, som er en garanti for solid håndverksmessig standard.

12 Flere påbyggingsmuligheter: VINKELNER VINKELNER 1/2-årig studium for servitører ved Gastronomisk institutt 1/2-årig studium for servitører ved Gastronomisk institutt DIPLOMKOKK 1/2-årig studium for kokker ved Gastronomisk institutt.

13 VG3 påbygging til generell studie- kompetanse, - hvis du tenker høyere utdanning etterpå: Norsk10 Matematikk5 Naturfag3 Historie5 Kroppsøving2 Programfag fra studiespesialiserende programfagområde 5 Sum30

14 Hva er forskjellen på generell og spesiell studiekompetanse? Generell studiekompetanse er minimumsbilletten til høyere utdanning. Generell studiekompetanse er minimumsbilletten til høyere utdanning. Spesiell studiekompetanse er krav i form av spesielle programfag, karakternivåer, helsekrav, politiattest med mer ved en del utdanninger i høyskoler og universiteter. Dvs. et tilleggskrav som finnes ved noen studier. Spesiell studiekompetanse er krav i form av spesielle programfag, karakternivåer, helsekrav, politiattest med mer ved en del utdanninger i høyskoler og universiteter. Dvs. et tilleggskrav som finnes ved noen studier. I tillegg styres opptaket til de fleste studier av hvor gode karakterer søkerene har. I tillegg styres opptaket til de fleste studier av hvor gode karakterer søkerene har.

15 Poengberegning ved opptak til høyere utdanning gjeldende fra og med studieåret 09/10: Alle fag med tallkarakterer (standpunkt og eksamen), fra både Vg1, Vg2 og Vg3 skal regnes med i beregningen av karakterpoeng. Alle fag med tallkarakterer (standpunkt og eksamen), fra både Vg1, Vg2 og Vg3 skal regnes med i beregningen av karakterpoeng. Karakterpoeng er gjennomsnittet av alle tallkarakterer, med to desimaler, multiplisert med 10. Karakterpoeng er gjennomsnittet av alle tallkarakterer, med to desimaler, multiplisert med 10. Utenom kvote for førstegangsvitnemål, skal karakterforbedringer erstatte tidligere karakter i samme fag. Utenom kvote for førstegangsvitnemål, skal karakterforbedringer erstatte tidligere karakter i samme fag.

16 Noen aktuelle høyskoleutdanninger: VG1 Restaurant- og matfag Påbygging allmenne fag Hotelledelse 3 år Master i reiseliv H i Finnmark/Stavanger Restaurantledelse 3 år Internasjonal hotell- og reiselivsadministrasjon - master Alle studier som krever Generell studiekompe -tanse VG2 Kokk- og servitørfag (evt. + læretid)

17 Gode arbeidsmuligheter i utlandet? Ja ! Det er svært gode muligheter for arbeid i utlandet, for de fleste yrker innen HN! Mange velger å reise ut i verden for å hente impulser fra andre kulturer.

18 LYKKE TIL!! MED RESTEN AV DITT LIV!! MED RESTEN AV DITT LIV!!


Laste ned ppt "Kokk- og servitørfag Vg2 Videregående skole trinn 1, - Restaurant - og matfag RESTAURANT OG MATFAG: SERVITØR* KOKK* INSTITUSJONSKOKK* BAKER KONDITOR."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google