Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Driftsstudium i Oslo? 9. mars 2011. Driftsstudium i Oslo? HiST utfordres stadig av sin eier, Kunnskapsdepartementet, på en mulig økning av antall studieplasser.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Driftsstudium i Oslo? 9. mars 2011. Driftsstudium i Oslo? HiST utfordres stadig av sin eier, Kunnskapsdepartementet, på en mulig økning av antall studieplasser."— Utskrift av presentasjonen:

1 Driftsstudium i Oslo? 9. mars 2011

2 Driftsstudium i Oslo? HiST utfordres stadig av sin eier, Kunnskapsdepartementet, på en mulig økning av antall studieplasser. KD ønsker en oppbygging av studieplasser for å møte et økende antall studiesøkende ungdom, og for å møte arbeidslivets behov for arbeidskraft AITeL har et ønske om å vokse.

3 Driftsstudium i Oslo Ønsket opptak til studier styres i HiST/AITeL av to faktorer: 1.Vi ønsker å dimensjonere antall studieplasser slik at er en faktisk konkurranse om studieplassene. Dette sikrer en god inntakskvalitet. Åpne studier over tid har vist seg å redusere kvaliteten både på gjennomføringsprosent og på effektiv produksjon av studiepoeng 2.Vi ønsker også at det skal være en god etterspørsel etter de ferdige kandidatene. Dette bidrar til å fylle samfunnsansvaret og til å høyne status for utdanningen og vi antar at god etterspørsel over tid også vil gi større interesse på søkersiden.

4 Samfunnets behov for kandidater er stort! Eksempel 1: I februar 2011 var det Oslo-baserte IT-firmaet Steria ved AITeL og ansatte 7 kandidater. Eksempel 2: digi.no har en aktuell artikkel der flere store IT-konsulentfirma beskriver behovet for nye kandidater som ”skrikende”, se: http://m.digi.no/php/art.php?id=863394

5 Driftsstudium i Oslo Det er et særtrekk for driftsstudiet at antall kvalifiserte søkere er noe lavere enn antall primærsøkere. Dette skyldes etter all sannsynlighet at søkerne ikke har innfridd nødvendig matematikkrav.

6 Hvor kommer studentene våre fra?

7 Konkurranse? Høgskolen i Oslo HiO har studier innen ingeniørutdanning og generell informatikk. Bachelorstudium i anvendt datateknologi: http://www.hio.no/Studietilbud/Bachelorstudier/Bachelorstudium-i- anvendt-datateknologi http://www.hio.no/Studietilbud/Bachelorstudier/Bachelorstudium-i- anvendt-datateknologi Bachelorstudium i informasjonsteknologi http://www.hio.no/Studietilbud/Bachelorstudier/Bachelorstudium-i- informasjonsteknologi

8 Konkurranse? Universitetet i Oslo UiO har en masterutdanning som kunne være en naturlig fortsettelse av vår bachelor innen IT drift. http://www.uio.no/english/studies/programmes/nsa- master/index.xml Høgskolen i Gjøvik Den nærmeste konkurrenten til vår bachelor innen IT-drift er antakelig Høgskolen i Gjøvik som har et studium innen ”Drift av nettverk og datasystemer”, se http://www.hig.no/studietilbud/it/bachelor/bdr. http://www.hig.no/studietilbud/it/bachelor/bdr

9 Etablering i Oslo En etablering i Oslo kan tenkes gjennomført: i samarbeid med HiO (SAK) Samarbeid Arbeidsdeling Konsentrasjon? i samarbeid med bedrifter (Sunn Alternativ Konkurranse?) uten lokalt samarbeid

10 Bedriftssamarbeid Vi mener det kunne være spennende å forsøke et bedriftssamarbeid, og har allerede fått noe positiv respons i diskusjoner med en stor aktør (Steria).Steria Vi tenker at undervisningen i Oslo kan gjennomføres: delvis med faglig tilsatte i Oslo delvis med faglig tilsatte i Trondheim som underviser over nett, gjerne kombinert med nye videoløsninger.

11 Sammenkobling Trondheim Oslo Oslo Trondheim Videovegg 4.etg.Brygghuset

12 Bedriftssamarbeid Hva vil et slikt samarbeid kunne bestå i: avtale om bruk av lokaler. Det forutsettes ordinære leievilkår. avtale om bruk/leie av nett infrastruktur. avtale om gjesteforelesninger og 20 %-stillinger fra bedriften (og andre bedrifter) avtale om prosjektoppgaver i bedriften mulig avtale om veilederressurser i bedriften Hva gjør vi nå?


Laste ned ppt "Driftsstudium i Oslo? 9. mars 2011. Driftsstudium i Oslo? HiST utfordres stadig av sin eier, Kunnskapsdepartementet, på en mulig økning av antall studieplasser."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google