Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

01.04.11 Dere har kanskje hørt om flom og syklon i Australia på nyhetene de siste par ukene. Vi tenkte å sende en liten hilsen hjem til Norge for å fortelle.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "01.04.11 Dere har kanskje hørt om flom og syklon i Australia på nyhetene de siste par ukene. Vi tenkte å sende en liten hilsen hjem til Norge for å fortelle."— Utskrift av presentasjonen:

1 01.04.11 Dere har kanskje hørt om flom og syklon i Australia på nyhetene de siste par ukene. Vi tenkte å sende en liten hilsen hjem til Norge for å fortelle at vi har det bra og hvordan vår lokale menighet har bidratt i hjelpearbeidet.

2 01.04.11 Brisbane Queensland er en selvstyrt delstat nordøst i Australia, som har egne lover og egen regjering. Delstatshovedstaden Brisbane ligger en times kjøring sør for Bribie Island, hvor vi bor. I Brisbane bor det mange norske studenter. Hver 17. mai går omkring 900 nordmenn + venner i tog rundt i gatene. I areal er Queensland 4,8 ganger større enn Norge. Det bor omkring 4,5 millioner mennesker i staten, i Norge omkring 4,9 millioner.

3 01.04.11 Vi jobber begge på Northpine Christian College, som drives av adventist- samfunnet og er nå den største av de 7 skolene våre i South East Queensland Conference. Skolen har over 760 elever fra barne- hagealder til og med videregående. Det er rundt 100 ansatte.

4 01.04.11 Rowena jobber som avdelingsleder i barnehagen og har ansvar for de eldste barna, som forbereder seg på førskole.

5 01.04.11 John jobber i IT-avdelingen, med ansvar for vedlikehold, drift og opplæring av datasystemene og rundt 500 datamaskiner.

6 01.04.11 Det er flere menigheter i vårt nærområde, nordsiden av Brisbane. Vi går i menigheten i Caboolture, ca. 30 minutters kjøring fra hvor vi bor.

7 01.04.11 Pastorene i området nord for Brisbane har nylig lansert konseptet ”One Church – Many Campuses” (Én kirke – Mange lokasjoner). Nå bruker vi ikke lenger begrepet ”oss i Caboolture og dere i Pine Rivers”, men ”vår kirke i Caboolture og vår kirke i Pine Rivers”. Ideen er å styrke samarbeidet og dele fellesskapet og ressursene mellom menighetene, framfor vennskapelig konkurranse (noe som kanskje ikke er ukjent, uten å nevne verken Hokksund eller Drammen i tidligere tider).

8 01.04.11 Menighet i Caboolture disponerer et område 3 ganger større enn tomten til Rosendal Skole og Mjøndalen menighet. I sin tid bygde man først en flerbrukshall (1) og en egen bygning (2) til barnesabbatsskolerom og bibliotek. Planen var å bygge kirken senere, men man bestemte seg etter hvert for å beholde flerbrukshallen som kirke og heller bygge en ny flerbrukshall (3) og lagringsboder (4) til speiderutstyr mm. Menigheten har nylig vedtatt å oppgradere den opprinnelige flerbrukshallen slik at den egner seg bedre som kirke 1 2 34

9 01.04.11 Det er normalt med utesabbatsskole hele året, selv om noen synes synes det blir litt for kaldt om vinteren når temperaturen kommer ned på rundt 20 grader.

10 01.04.11 I år har vi blitt valgt inn til å lage kunngjøringen i menigheten og vi erfarer hvor mye tid den oppgaven krever. Det er knapt nok tid til å senke skuldrene når ukens utgave er ferdig, for oppgaven begynner igjen for neste uke så snart posthyllene i kirken er fylt opp.

11 01.04.11 Postludium på didgeridoo. Didgeridoo er et australsk treblåseinstrument laget av uthulte grener og spilles med uavbrutt luftstrøm, sirkelpust. Ifølge The British Medical Journal er det påvist helsefordeler ved å mestre instrumentet, da teknikken hjelper mot snorking og søvnapné. Vel og merke når man ikke spiller…

12 01.04.11 Camporee i Toowoomba i januar ble en våt og gjørmete affære. Vanligvis er det varmt, tørt og støvete på leir her, så bare noen få hadde pakket med seg regntøy og flere leire ble skylt bort og flyttet innendørs.

13 01.04.11 I ukene etter flommen i Brisbane ble menigheten vår satt opp som et innsamlingssted og vi sendte flere trailerlass med klær, møbler, bøker og hygieneartikler ut til mennesker som hadde mistet alt de eide i flommen.

14 01.04.11 Det var utrolig å se hvordan lokalsamfunnet i området rundt menigheden stilte opp og støttet de flomrammede, med donasjoner og frivillig hjelp.

15 01.04.11 Ikke bare stilte menigheten bygninger til rådighet. Flere sabbater på rad dro grupper fra vår og andre menigheter inn til Brisbane og forstedene for å hjelpe mennesker med å rydde opp og vaske ned husene deres. Hvilken velsignelse det er å kunne bruke sabbaten til å hjelpe andre.

16 01.04.11 Illustrasjonen viser den tropiske syklonens Yasis utvikling fra et lavtrykk over Fiji lørdag 29.1 fram til landkjenning som kategori 5 tidlig torsdag morge 3.2. En tropisk syklon er en virvelstorm med rotasjon med klokka. De oppstår bl.a. i det sørøstlige Stillehavet. Tropiske sykloner som oppstår i det Nord-Atlanterhavet kalles orkaner og har rotasjon mot klokka.

17 01.04.11 Sommeren er regntid i Australia og det er vanlig med sykloner på denne årstiden. Det ble på forhånd meldt om potensielt 5-6 sykloner, til nå har vi hatt 4, men ingen så stor som Yasi. Yasi var omkring 500 km bred og ville ha dekket hele Sør-Norge. Vindstyrkene var på 290 km/t på det sterkeste, med en varighet på 3-4 timer.

18 01.04.11 Vi har det bra, opplever at Gud er med oss i hverdagen og hjelper oss igjennom de utfordringene vi møter. Vi ønsker dere Guds velsignelse med planene om nytt kirkebygg i Mjøndalen og håper dere har en kjempehyggelig menighetsfest. Rowena & John


Laste ned ppt "01.04.11 Dere har kanskje hørt om flom og syklon i Australia på nyhetene de siste par ukene. Vi tenkte å sende en liten hilsen hjem til Norge for å fortelle."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google