Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

17. januar 2016 var det 25 år siden Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja ble Norges kongepar. Det markeres blant annet med en jubileumsreise.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "17. januar 2016 var det 25 år siden Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja ble Norges kongepar. Det markeres blant annet med en jubileumsreise."— Utskrift av presentasjonen:

1 17. januar 2016 var det 25 år siden Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja ble Norges kongepar. Det markeres blant annet med en jubileumsreise med Kongeskipet langs norskekysten fra 17. til 29. juni, med besøk til byene Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand. I Kristiansand vil byen og Agder legge til rette for en flott markering som siste stopp på Jubileumsreisa for Kongeparet 29. juni. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

2 HM Kong Harald og HM Dronning Sonjas jubileumsbesøk til Kristiansand onsdag 29. juni 2016

3 Kongeparets besøk, onsdag 29. juni I forbindelse med HM Kong Harald og HM Dronning Sonjas 25 år jubileum som kongepar, besøker de Kristiansand onsdag 29. juni. De ankommer med kongeskipet Norge, og ankrer opp i Vestre Havn. Det planlegges to arrangementer i byen denne dagen. En folkefest hvor Kristiansands ordfører er vert, og en hagefest hvor kongeparet er vert og fylkesmannen er ansvarlig for arrangementet. Kristiansand er siste stopp på Jubileumsreisa til 6 byer, og her deltar også Kronprinsparet. Folkefest/vandring fra Kilden til Tresse fra kl 11 - 13 Kristiansand kommune ønsker å vise fram mangfoldet i befolkningen og foreningslivet, ikke bare i byen vår, men i hele regionen Agder. Vi ønsker å ta imot kongeparet utenfor Kilden, og spasere fra Kilden til Tresse. Underveis på denne strekningen stopper vi opp og kongeparet får forskjellige opplevelser av ulike aktører. Kilden Kongeparet ankommer med sjaluppen, og legger til ved sydenden av Kilden. Her blir de hilst velkommen av havnedirektør Halvard Aglen og Kristiansands ordfører Harald Furre mfl. Det blir kulturelt innslag fra Kilden, med blant annet trompetister og koret Sølvstrupene, med innslag knyttet til Terje Vigen. Ketil Bjørnstad skriver musikken til en ny musikalversjonen av Terje Vigen til 2017 i Fjæreheia. På kaikanten foran Kilden, vises et lite utdrag fremført av skuespiller Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen, danser Tomos Young, pianist Tove Kragset og Kildens eget kor Sølvstrupene, dir. Anne Haugland Balsnes.

4 Kongeparets besøk, onsdag 29. juni På veien mellom Kilden og Odderøya Ved bryggekanten på Fiskebrygga ligger gamle trebåter fortøyd. Bragdøya Kystlag viser kongeparet noen av de mange flotte trebåtene som klubbens medlemmer eier. På gangbroa som går over kanalen på Fiskebrygga, spiller «Spadser og Blæse Ensemble» opp. Korpset, som i Kristiansand går under kallenavnet «Blæsen», består av studenter fra Universitetet i Agder. Odderøya Quartfestivalen markerer sitt 25 årsjubileum 28. og 29. juni),og festivalen vil for all tid være sentral også for kongefamilien. Det blir minikonsert med musiker Erik Faber, som har studio på øya, i tillegg vil Arne Vilhelm Tellefsen hilse fra alle på Odderøya, fortelle om kunstprosjektet fra elevene ved SFO på Solholmen skole. På vei mellom Odderøya og Sjøhuset I kanalen mellom Odderøya og fastlandet, kan kongeparet hilse på representanter fra en av Norges mest meriterte kajakklubber, nemlig Flekkefjord Kajakklubb. I Gravane går kongeparet forbi kunstneren Elisabeth Kristensen som jobber med sine sandskulpturer, samt kunstinstallasjonen til Pia Eikaas. På vannet er ungdommer fra Christianssand Seilforening i små seilbåter. Ved «Nupenkrukka» er fantastiske dansere fra Allegro Ballettstudio i Grimstad.

5 Kongeparets besøk, onsdag 29. juni Sjøhuset Ved sjøhuset hilser representanter fra Christianssand Sjømandsforening kongeparet. Foreningen har i samarbeid med kommunen reist et minnesmerke over sjøfolkene som har bidratt til oppbygging av en skipsfartsnæring som har vært avgjørende for Agders eksistens og vekst. Sjømandsforeningens Shantykor vil også synge «kongesangen» når kongeparet ankommer. Otterdalsparken I Otterdalsparken, på folkemunne kalt Nupenparken etter kunstneren Kjell Nupen, gjør vi et nytt stopp. Parken ble åpnet av Kong Harald i 1991 i forbindelse med byens 350 årsjubileum. Det er Kilden som er ansvarlig for kulturinnslaget her, og vil her vise innslag fra Fargespill. På vei mellom Otterdalsparken og «Camillaparken» Mange av byens barnehager har tatt imot kommunens invitasjon om å bli med på folkefesten. På en liten strand ved gjestehavna har noen av barna slått seg ned og Kongeparet går forbi.

6 Kongeparets besøk, onsdag 29. juni «Camillaparken» Ved statuen til Camilla Collett, får vi hilse på Stinta skolekorps. Dette korpset kommer fra Arendal og er regionsmestere i 2011, 2012 og 2014. De fremfører to musikkstykker under ledelse av dirigent Lars-Bjørnar Stengenes. «Matmarked» i Tresse fra kl 10 - 14 Ved byens festplass Tresse (Retranchementet), blir det matparked med lokale produsenter. Her kan kongeparet hilse på matvareprodusenter fra hele Agder. Kongeparet kan gå fra bod til bod for å lukte, se, føle og smake på all den fantastiske maten som blir produsert i regionen. Arrangert av Arena Usus. Basketballbane i Tresse Idrettsbevegelsen i Kristiansand og Agder har et stort ansvar i forhold til å integrere våre nye landsmenn. I Vennesla har Vindbjart Fotballklubb påtatt seg en viktig oppgave i forhold til unge asylsøkere. 25 enslige mindreårige asylsøkere fra Afghanistan (15-18 år, alle gutter) får et aktivitetstilbud på ettermiddag og kveldstid. De har aktivitet på banen for Kongeparet.

7 Kongeparets besøk, onsdag 29. juni Cafe Portalen Cafe Portalen er en virksomhet i Kirkens Bymisjon. I tillegg til kafe, er det også møbelredesign verksted. Portalen har som mål å forene motivasjonsarbeid overfor mennesker som sliter med rusmiddel-avhengighet, et konsept der målet er å bli en selvfinansierende bedrift. Det blir et musikalsk innslag på utsiden av Cafe Portalen. Avslutning Etter at vi har besøkt Cafe Portalen, er tiden kommet for å si farvel til kongeparet for denne gang, og de skal returnere til kongeskipet. På plenen ved Christianholm Festning får vi noen spektakulære krumspring fra Agder Parkour. Christianssand Artillericompagnie står æresvakter i det kongeparet forlater folkefesten i sjaluppen på vei til Kongeskipet Norge, fra brygga i Tresse. Kongeskipet har da flyttet seg fra Vestre til Østre Havn. Gangavstand og tidsbruk Fra ankomst Kilden til avreise fra Tresse, vil kongeparet og deres følge ha tilbakelagt en drøy kilometer. Det samlede tidsforbruket på innslagene er 95 minutter. Det er beregnet 25 minutter til gange mellom innslagene.


Laste ned ppt "17. januar 2016 var det 25 år siden Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja ble Norges kongepar. Det markeres blant annet med en jubileumsreise."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google