Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Valg av fag vg1. Hovedregel for studieforberedende utdanningsprogram (SSP og idrett) Alle må ha et 2. fremmedspråk på videregående skole (i tillegg til.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Valg av fag vg1. Hovedregel for studieforberedende utdanningsprogram (SSP og idrett) Alle må ha et 2. fremmedspråk på videregående skole (i tillegg til."— Utskrift av presentasjonen:

1 Valg av fag vg1

2 Hovedregel for studieforberedende utdanningsprogram (SSP og idrett) Alle må ha et 2. fremmedspråk på videregående skole (i tillegg til engelsk) Hva du må ha kommer an på hva du hadde på ungdomsskolen. Du må enten ha to språk på nivå I eller ett språk på nivå II i løpet av ungdomsskole og videregående skole.

3 Elever som har fullført 2. fremmedspråk nivå I i grunnskolen fortsetter vanligvis med samme språket (nivå II) i den videregående skolen. (4 timer i vg1 +4 timer i vg2). På Persbråten tilbyr vi: Fransk nivå II, Spansk nivå II og Tysk nivå II. kan velge å starte på et nytt fremmedspråk, nivå I og lese dette i to år (4 timer i vg1+4 timer i vg2). På Persbråten tilbyr vi; Spansk nivå I og Tysk nivå I.

4 Elever som ikke har hatt 2. fremmedspråk på ungdomsskolen Hvis du f.eks. har hatt fordypning i norsk eller engelsk i ungdomsskolen, må du starte på et fremmedspråk, nivå I + II i den videregående skolen og lese dette i tre år (4+4+5 timer). På Persbråten tilbyr vi Spansk, nivå I + II Tysk, nivå I + II.

5 Andre alternativer Ettermiddagsundervisning Tirsdager eller onsdager og torsdager kl.16.30 til kl. 18.30 (i tillegg til eller i stedet for undervisning på Persbråten videregående skole) Kinesisk(Mandarin) nivå I Elvebakken videregående skole Italiensk nivå I Foss videregående skole Japansk nivå I Oslo handelsgymnasium Latin nivå I Oslo katedralskole Russisk nivå I Oslo katedralskole Polsk nivå I Edvard Munch Nydalen videregående skole - tegnspråk Påmelding via Persbråten vgs v. Kari Kjølseth

6 Privatist i morsmål, Du kan ta morsmålet ditt som privatist som erstatning for tysk, spansk eller fransk på skolen (eller som et ekstra fag i tillegg). Du må da gjennomføre både en skriftlig og en muntlig eksamen. Eksamen foregår vår og høst. Det er tre nivåer på fremmedspråkseksamenene. Nivå 1 (du må ha hatt et annet fremmedspråk på u.skolen) Nivå 2 (minimumskrav hvis du ikke hadde annet fremmedspråk på u.skolen)

7 Matematikk vg1 Elevene må ha matematikk i minimum 2 år på videregående skole. I Vg1 må man enten følge matematikk 1T eller matematikk 1P T står for teoretisk og P står for praktisk I 1P er det også mye teori. Forskjellen er først og fremst at oppgavene i større grad er knyttet til praktiske problemstillinger fra dagliglivet i 1P I 1T er det vesentlig mer brøkregning, regning med bokstaver, parenteser og potenser og ulike typer likninger. Forutsetter gode kunnskaper fra u.skolen.

8 Matematikk vg1- Persbråten Elevene har vært i gjennom en lokal kartlegging Faglærere har veiledet elever i forhold til valg Elevene får (i løpet av de første ukene) lov å bytte mellom T og P matte hvis de ser at valget ikke er riktig for dem I uke 37 skal vi gjennomføre udirs læringsstøttende prøve i regning Prøven tar utgangspunkt i kompetansemålene som omhandler regning som grunnleggende ferdighet i de ulike fagenes læreplaner på 10. trinn

9 Matematikkvalg på SSP Vg3 Vg2 Vg1

10 Idrettsfag - idrettslinjen Elevene skal velge et valgfritt programfag. På Persbråten kan elevene velge mellom breddeidrett og toppidrett Toppidrett. Da trener du fokusert og målrettet innenfor din spesialidrett. Toppidrett Breddeidrett. Her får du muligheten til å prøve ut spennende aktiviteter og idretter. Breddeidrett


Laste ned ppt "Valg av fag vg1. Hovedregel for studieforberedende utdanningsprogram (SSP og idrett) Alle må ha et 2. fremmedspråk på videregående skole (i tillegg til."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google