Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Omtanke - Solidaritet - Samhold Fagforbundets barneby.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Omtanke - Solidaritet - Samhold Fagforbundets barneby."— Utskrift av presentasjonen:

1 Omtanke - Solidaritet - Samhold Fagforbundets barneby

2 Vedtak fra Fagforbundets landsstyre 1.Det innledes et samarbeid mellom SOS-barnebyer og Fagforbundet med sikte på å verve medlemmer i Fagforbundet med som bidragsytere til SOS-barnebyers arbeid for foreldreløse og forsømte barn. Verving av medlemmene kan begynne i fylkesårsmøtene og selve kampanjestart skjer under landsmøtet. 2.Samarbeidet innebærer at Fagforbundet tar på seg et økonomisk ansvar i størrelsesorden 18. mill. kroner for bygging av en barneby og driften av denne i 5 år. 3.AU gis fullmakt til å opprette en styringsgruppe for gjennomføringen av prosjektet. Enstemmig vedtatt!

3 Gode erfaringer med samarbeid SOS-barnebyer og Oslo Sporveiers Arbeiderforening har samarbeidet i en årrekke. Medlemmer av Oslo Sporveiers Arbeiderforening finansierte ”Sporveishuset” i den nye SOS-barnebyen i Kandalaksha i Murmansk fylke.

4 SOS-barnebyer Hovedoppgave: SOS-barnebyer gir foreldreløse og forsømte barn en familie og et trygt hjem, hjelper dem til å skape sin egen fremtid og tar del i utviklingen av deres lokalsamfunn. Visjon: En verden hvor alle barn opplever trygghet og omsorg i egen familie. 250.000 faste givere i Norge. Innsamlet beløp i 2003: 250 mill.

5 SOS-barnebyer En SOS-barneby består av 10 til 15 familiehus. En SOS-familie består av en omsorgsperson, en SOS-mor, og 6-10 barn. Barna får utdanning, og bor i familien til de klarer seg selv. Tilknyttet barnebyene bygges ofte SOS-barnehager, skoler, yrkesopplæringssentre, klinikker og sosialsentre. Slik får vanskeligstilte familier i barnebyenes nærmiljø mulighet til et bedre liv. Å forebygge HIV og Aids er viktig i SOS-barnebyers arbeid. Gratis familierådgivning og medisinsk hjelp er eksempler på tiltak i lokalsamfunnet.

6 Hvorfor Angola? Angola er sterkt preget av 27 år med borgerkrig 1 million mennesker ble drept under krigen Store materielle skader: 5000 skoler ble ødelagt Barn i Angola Antallet foreldreløse barn øker sterkt på grunn av HIV og Aids 50% av barn og unge har ikke tilgang på grunnleggende utdanning. Barn utgjør en stor del av befolkningen, og gjennomsnittlig levealder er 36.8 år.

7 Fagforbundets barneby Omtanke, solidaritet og samhold for barna –SOS-barneby med 10 -15 familiehus –SOS-barnehage med 100 barn –SOS-skole for ca 500 barn –SOS-sosialsenter med klinikk Fokus på barne- og bestemorledede familier, rammet av HIV/Aids Støtte til de fattigste familiene Dagsenter for barn Byggestart høsten 2006, i Huambo, Angola

8 Fagforbundets barneby Hva gjør vi? Vil du være med? Fyll ut kupongen! Fylkesstyret og vår egen fagforening støtter Fagforbundets barneby! Hvor mange bidragsytere kan du verve? Målet er å samle inn 18 millioner over to år! Dette sikrer bygging og drift av barnebyen i inntil 5 år

9 Hvordan følge utviklingen av Fagforbundets barneby Du vil få informasjon om utviklingen av prosjektet gjennom –Fagbladet –OSS tillitsvalgte –www.fagforbundet.nowww.fagforbundet.no

10 Se film fra Angola På www.fagforbundet.no kan du se film fra Angola. Filmen er laget av SOS-barnbyar i Sverige. Åpne SOS-knappen til venstre på skjermen. Du må gå tilbake til Fagforbundets sider for å verve deg som bidragsyter.

11 Vervekampanje: Vinn tur til Angola Alle som er med på å bygge Fagforbundets barneby i Angola er invitert til å delta i en vervekonkurranse. Alle som verver tre givere eller mer, deltar i konkurransen om å få bli med til åpningen av barnebyen i Angola. Vervekuponger får du fra forbundet eller foreningen din Lykke til!

12 Fagforbundet totalt pr. 05.09.05 Kr. 4 294 696 pr. 05.09.05

13 Bidrag pr. fylke - pr. 05.09. Kroner

14 Antall bidragsytere pr. fylke - pr. 05.09. Totalt 1445 medlemmer

15 Prosentandel av innsamlingsmål pr. 05.09.

16 Fagforbundets barneby ”Med omtanke, solidaritet og samhold skal vi gjøre Angola til et bedre land for foreldreløse og forsømte barn” Jan Davidsen


Laste ned ppt "Omtanke - Solidaritet - Samhold Fagforbundets barneby."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google