Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FLÅTELEIR 2016 Speider- og foreldremøte 6/6-16. Agenda Presentasjon av den eventyrlige reisen vi skal på og aktiviteter underveis Avreise / hjemkomst.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FLÅTELEIR 2016 Speider- og foreldremøte 6/6-16. Agenda Presentasjon av den eventyrlige reisen vi skal på og aktiviteter underveis Avreise / hjemkomst."— Utskrift av presentasjonen:

1 FLÅTELEIR 2016 Speider- og foreldremøte 6/6-16

2 Agenda Presentasjon av den eventyrlige reisen vi skal på og aktiviteter underveis Avreise / hjemkomst - mat på turen Pakkeliste Forventet oppførsel og reaksjons ved dårlig oppførsel Sikkerhet Lommepenger Leirbålskappe Fiskeutstyr /fiskekort Innsamling av Helsekort (siste frist for levering)

3 Klarälven Ligger i Värmland – heter Trysilelven på norsk side. Vi skal seile 100 km gjennom ca 70 meanderbuer Vi har kjøpt et turopplegg fra organisasjonen ”Vildmark i Värmland”

4

5

6

7

8

9 Program for leiren Søndag 31.juli: –Bussavgang fra Ski og Kolbotn kl 12.00, (med forbehold om endring) –Samling kl 17.00 i Gunnerud. Her får vi utdelt utrustningen vi har bestilt og får informasjon om tømmerflåtebygging, ferden på elven, og den svenske ”allemansrätten”. –Vi lager enkel middag og overnatter i telt på samlingsplassen. Mandag 1. august –Tidlig på morgenen blir vi fraktet i buss til byggeplassen ved Branäsäng, ca 100 km nord for Gunnerud. På strandkanten ligger de tre meter langa tømmerstokkene klar til å bli bygd sammen til stødige flåter kun ved hjelp av tau. Vi ruller/bærer ned stokkene til vannet og bygger flåtene i vannet, ettersom de veier mellom 1,5 til 2 tonn når de er ferdig. Vi har med oss fagkyndige instruktører på byggeplassen. –Flåtebygging er tungt og de voksne vil hjelpe patruljene med byggingen. Vi håper vi i løpet av ettermiddagen blir klare til å kaste loss. Deretter vil de 18/27 kvm store flåtene være våre hjem i en uke. –Vi vil ha med en kano til hver flåte som vil bli brukt for do-besøk på land, besøk på andre flåter og for å få flåten inntil land når vi skal slå leir. Tirsdag til søndag: –Vi overnatter i utgangspunktet på land i telt eller huk hver natt. –Vi planlegger å unngå nattseilas –Det er noen campingplasser og mindre butikker langs veien hvor det er mulighet for do-besøk og innkjøp. –Tømmerflåten vil sakte (1-2 km/t) flyte med strømmen fra en meanderbue til neste og gir oss en flott naturopplevelse. Klarälven er veldig rik på sand som vi får glede av når vi skal bade, men som gir utfordringer når/hvis man kjører på grunn med flåten. Andre utfordringer er busker og steiner i yttersvingene når det er høy vannstand og ”bakevjer” hvor flåten kommer ut av strømmen. –Det blir arrangert aktiviteter underveis som både er av individuell karakter og for hele patruljen Søndag 7. august –Vi ankommer sluttmålet i Gunnerud, river flåtene og leverer inn utstyr innen. Bussavgang innen kl 17.00, hjemme ved Ishallen ca kl 21.00

10 Flåtebygging Bygges kun med tømmer og tau Tre lag med tømmer Moduler på 3 X 3 meter Patruljeflåtene vil bestå av 2 moduler – 3 X 6 meter Leder- og roverflåtene vil bestå av 3 moduler og blir 3 X 9 meter

11 Avreise – mat på reisen Oppmøte Søndag 31.juli kl 11.30 på parkeringsplassen ved Ishallen –Bussen går kl 12.00 –Alle har på speiderskjerf og speiderskjorte –Alle må ha med seg 2 matpakker og drikke Hjemkomst til Ski 7/8 ca kl 21.00.

12 Grunnutrustning som følger flåtene Forvaringskasse (+ kassene som tauverket til flåtebyggingen leveres i) Stakepinner og årer Redningsvester Livbøye Presenning (til telt om bord på flåten) Fyrstikker Underlagsplate for stormkjøkken Førstehjelpsskrin Bøtte Søplesekker Toalettpapir og toalettspade (for å grave når vi gjør vårt fornødne i felten!) Ferskvannsdunker Topografisk kart m.m. Stormkjøkken m/gass Stekespade/stekepinsett, visp, grillklype, boksåpner mv. Olje til steking Plastboller Vaskevannsbalje Oppvaskbørste og vaskemiddel Fjøl En rull Torky Klesklyper og klessnor Øks og sag (til vedauk – vi får ikke hugge rajer) Sisal Gaffatape Blåtau/presenning Lavvo Patruljeutstyr som vi må ha med

13 Utkast til personlig pakkeliste Pakk vanntett! I ryggsekken:  sovepose  underlag  regntøy og gummistøvler  genser  lue/caps  klesskift: bukse, shorts, T-skjorter, undertøy, sokker og lette sko/slippers/klogger  toalettsaker: o dusjsåpe/såpe/shampoo o tannbørste/tannkrem o håndkle o en pakke våtservietter  badetøy  drikkeflaske  spisestell: flat og dyp tallerken, kopp, kniv, skje og gaffel, (engangs service er ikke tillatt på denne turen)  Sysaker  skrivesaker  knutetau  fyrstikker  skosmørning/impregnering  kniv  lommelykt og/eller hodelykt  myggmiddel og myggnetting  solkrem  avispapir til tørking av sko Ta med hvis du har:  fotoapparat  kikkert  fiskestang/-utstyr  sammenleggbar grillpinne leirbålskappe  Vadere eller våtdraktbukse (til flåtebyggingen)  padlevestvest På deg:  speiderskjorte  speiderskjerf og knute  (felt)bukser med belte  jakke  støvler eller solide sko

14 Reaksjons ved dårlig oppførsel Å bo på en 18 kvm flåte krever sitt av alle. Vi må derfor være strenge ift til at alle må ta hensyn til hverandre. Ved gjentatte advarsler vil vi forlange at speidere som ikke greier å innordne seg blir hentet.

15 Sikkerhet Norges Speiderforbund sin forsikring krever vest ved alle vannaktiviteter. Følger enkle redningvester med utstyrspakka. Anbefaler at alle som har egen vest, for eksempel oppblåsbare som er litt mer komfortabel å «bo i» tar med dette, evt kvitterer ut padlevest i fra gruppa. Med 90 personer på tur vil det være vanskelig/umulig for oss ledere til enhver tid å påse at alle har vest på seg. Foresatte må derfor snakke med speiderne om dette slik at vi kan klare å skape en kultur for å ha vest denne uken.

16 Diverse Hjemmeleder – Heidi Revheim Lommepenger Kun kiosk å bruke penger på – anbefalt beløp 300 kr Mobiltelefon Leirbålskappe Fiskeutstyr /fiskekort – kan kjøpes ved utreise, men lite fisk å få… Helsekort - svømmeferdigheter


Laste ned ppt "FLÅTELEIR 2016 Speider- og foreldremøte 6/6-16. Agenda Presentasjon av den eventyrlige reisen vi skal på og aktiviteter underveis Avreise / hjemkomst."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google