Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skedsmo A-lag 2016. Min bakgrunn som spiller og trener Spiller Lyn(1. div og tippeligaen) Vålerenga(1. div og tippeligaen) Bryne (1. div) Strømmen (1.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skedsmo A-lag 2016. Min bakgrunn som spiller og trener Spiller Lyn(1. div og tippeligaen) Vålerenga(1. div og tippeligaen) Bryne (1. div) Strømmen (1."— Utskrift av presentasjonen:

1 Skedsmo A-lag 2016

2 Min bakgrunn som spiller og trener Spiller Lyn(1. div og tippeligaen) Vålerenga(1. div og tippeligaen) Bryne (1. div) Strømmen (1. div) Molde (Var i A-lagstroppen som 16 åring) Rælingen(4. div) – første klubb på seniornivå som 15 åring Skedsmo (3. div – siste kamp 2015) Lørenskog (3.div) Skedsmo (5. div, 4. div) Sørumsand (3.div) U-21 landslaget Trener UEFA A-lisens(2009) Maksimal og utholdende hurtighet(oppgaven) Trenerkoordinator Fotballederkurs 2 Skedsmo (3. div) Lørenskog 2. div (3 sesonger) Skedsmo (5. div, 4. div) Rælingen (3. div) Sørumsand (3. div) En periode som kretslagstrener Akershus G-16

3 Målsetting for A-laget Opprykk til 2. divisjon innen 2 år Hvordan skal vi klare det? Fremstå som et 2. divisjons lag i alle ledd, allerede i 2016 sesongen Tydelige regler i forhold til alkohol, snus og treningsoppmøte. Fysikalsk støtteapparat Tilgjengelig på kort varsel Godkjenne fravær på trening Tilstede på minst 1 fotballtrening i uken Være tilstede på enkelte fysiske økter på Avancia Fysisk trener Tester og retester Tilpasset treningsprogram Loggføring av treninger Tilgjengelig 2 dager pr uke Analyseansvarlig Filme både treninger og kamper Sportssjef Markedsansvarlig Hovedtrener 2 trenere 3 materialforvaltere

4

5 Hvorfor fokus på det fysiske? Mange sier det ikke er noen sammenheng mellom fysiske ferdigheter og prestasjon i fotball og all trening på foregå på fotballbanen: Jeg er ikke helt enig i det! Når det gjelder oppkjøringsperioden. Er fysiske ferdigheter godt utviklet: Kan utføre mer arbeid på fotballbanen med bedre kvalitet Gjøre spillerne klare for å innfri forventninger og arbeidskrav til sin rolle på banen Skadeforebyggende I snitt løper en fotballspiller: 10-12 km pr kamp 12 % av løpene er sprint eller intensiv løping 1-2 % tilbakelagt distanse er med ball Det vil si at vi kan ha fokus på målrettet utvikling for fotballspillerne istedenfor det generelle på fotballbanen, når vi har et godt treningsgrunnlag. Det vil si at vi kan trene fotballrelaterte øvelser med mye bedre kvalitet tidligere enn utrente lag.

6 Hvordan trener vi før jul? 45/15 og 30/30 i samme økt 30 – 40 løp Bakkeløp 120-150 meter x 20/30 løp 80 til 90 % av maks Langkjøring minimum 1 mil i rolig tempo(ca. 50 – 60 min) Kjernemuskulaturen. I samme økt som intervalltreningen. + 1 ekstra økt Utvikle styrke for: Hurtighet Spenst Generelt styrke kroppen slik at man tåler tøffe dueller

7 Igangsetting bakfra Vi skal ha fokus på å bruke keeperne som vendingsspillere og de skal være delaktige i vårt spill. Ved igangsetting bakfra skal vi gå bredt med begge stopperne og skyvet backene fram på begge sider. På den måten trekker de med seg, forhåpentligvis, motstanderens kanter. Når vi har spiller hjemme på Skedsmo Stadion, har de fleste av våre motstanderlag spilt med en spiss(noen ganger to). Da blir jobben for tung å skulle løpe mellom to stoppere med god avstand. På den måten vil en av stopperne bli frispilt for å vinne terreng framover i banen. Vår sentral ligger plassert mellom stopperne som både en sikring og spillpunkt. Stopper som nå er ballholder skal se etter følgende punkter: 1. Overtallssituasjon med vår back. Motstanders første press etter å ha kommet forbi første pressledd(spiss) er ofte kantspiller. Denne kommer i et dilemma om han skal bli ved sin back eller prøve å vise seg mot vår stopper. Stopper oppsøker motstanders kant. Pasning til back og vi vil være inne i mellomrommet. 2. Fot på motsatt indreløper(motsatt av ballside)som krysser inn i mellomrom hvor indreløper på ballside har tatt motsatt bevegelse. Motsatte bevegelser inn i mellomrom. 3. Opp på spiss som kommer over på ballside for så å distribuere til rettvente midtbanespillere. 4. Stopper slår direkte i bakrom enten på spiss eller indreløper. Særlig aktuelt når enten midtbanespiller eller spiss kommer i rommet foran stopper på ballside. En av de nevnte oppsøker bakrom på ballside. Det er en første- og en andrebevegelse som gjør denne gunstig. Og som regel velger vi andrebevegelsen. Dette avhenger av den enkelte spillers valg. 5. Inn på anker(eller motsatt stopper som kommer inn i kryssløp og tar rollen til sentral som flytter opp) for vending av spillet eller i verste fall vender vi hjem og starter på nytt til åpningen kommer. (Avventende) Sjelden eller aldri slår stoppere direkte i bakrom kant på sin side eller lang ball motsatt. Grunner til det: Langpasning motsatt bruker for lang tid når stopper er så bred. Motstander rekker både å skyve laget etter og å lese pasningen. På kant samme side blir pasningsvinkel ofte for dårlig.

8 1 spiss

9 2 spisser

10 Hurtige spillvendinger Back vender inn på midtbanespiller. Dårlig situasjon på høyre side for oss da motstander dekker rom og er i god balanse. Ballsentral(sort)skaffer seg plass til å slå motsatt. Alternativene er kant eller back motsatt eller eventuelt et mellomspill på neste midtbanespiller sentralt i banen. 1A avgjør hva som er hensiktsmessig. Vi ser vår venstre back kan både overlappe eller gå mellom back og stopper på motstanderlaget. Indreløper motsatt går også inn i farlig rom for alternativ etter at kant/ breddeholder har mottatt ball. Mange bevegelser samtidig. Back på ballside etter vending ser vi kryper hjem for å opprettholde bedre balanse i laget. Å velge rett tidspunkt er avgjørende for utfall og mulighet for gjennombrudd. Uten overtall og motstander i god balanse vender vi på nytt. Kommer vi i en situasjon hvor vi kan spille en mot en på kant kan vi allikevel ta sjansen spesielt om vi er i fart. Da blir det 1.angripers ferdigheter som avgjør utfallet.

11 Hurtige spillvendinger

12 Spill mot delvis etablert forsvar Variant; Back som kommer bakfra. Kant trekker med seg (forhåpentligvis) motstander back inn og åpner opp for vår back som har stor fart. Indreløper eller sentral som slår pasningene i dette tilfellet. Uansett om det leses av motstander og ikke lykkes hver gang for Skedsmo, så blir det ubehagelig å forsvare seg mot, ved at du får spill bak motstanders forsvarsfirer. Og vi skaper variasjon som er mindre forutsigbart i tillegg til at man kan få gunstige gjenvinninger ved at vi står høyt med mange spillere.

13 Spill mot delvis etablert forsvar, dobling med back


Laste ned ppt "Skedsmo A-lag 2016. Min bakgrunn som spiller og trener Spiller Lyn(1. div og tippeligaen) Vålerenga(1. div og tippeligaen) Bryne (1. div) Strømmen (1."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google