Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kort info om Toppidrettslinjen Olympiatoppen Vest-Norge har i dag etablert en toppidrettslinjen på Tertnes videregående skole, Åsane Videregående skole.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kort info om Toppidrettslinjen Olympiatoppen Vest-Norge har i dag etablert en toppidrettslinjen på Tertnes videregående skole, Åsane Videregående skole."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Kort info om Toppidrettslinjen Olympiatoppen Vest-Norge har i dag etablert en toppidrettslinjen på Tertnes videregående skole, Åsane Videregående skole og Voss gymnas som følger studiespesialisering. Dette tilbudet var det første i sitt slag som ble etablert i offentlig regi i landet. Fra høsten 2009 ble det også etablert et skoletilbud innen toppidrett for elever på yrkesfaglig studieprogram på Åsane videregående skole. Følgende idretter er i dag representert på Tertnes og Åsane: fotball, håndball, volleyball, ishockey, fri-idrett (sprint, utholdenhet og kappgang), sykkel, svømming, boksing, triatlon, taekwondo, fekting og tennis. På Voss er følgende idretter representert: Alpint, langrenn, skiskyting, jibbing og freestyle. Totalt har elevene 12 timer trening per uke med basistrening og særidrettstrening. I tillegg til den fysiske treningen gjennom tester som maks-O2 og ironman, og fagdager med idrettsteori. Elevene må også levere inn skriftlige oppgaver som er med på å bevisstgjøre og utdanne dem om arbeidskrav, treningsplanlegging og treningslære innen egen idrett, samt andre forhold som påvirker utøvernes idrettskarriere. 2 timer i uken er basistrening. Trenere på disse timene er alle kvalifiserte basistrenere og engasjert av OLTV. 9timer i uken er særidrett. Her trener hver gruppe for seg,. Trenerne lager treningsopplegg som OLTV får tilsendt og godkjenner. Olympiatoppen sammen med aktuelle særidretter har ansvar for å kvalitetssikre trenere i de ulike idrettene. Teoriundervisning – Programfag toppidrett og kroppsøving Teoriundervisningen som er felles for alle idrettene har Olympiatoppen Vest-Norge ansvar for. Den idrettsspesifikke teorien har den aktuelle særidrett ansvaret for. Det undervises i treningsplanlegging, ferdighetsutvikling, basistrening og kroppsøving. Disse teoritimene legges til fagdag som faget toppidrett har tirsdager hver 6. uke, men innimellom kan også 3 time om fredagene brukes. Elevene kan komme opp i eksamen i faget toppidrett i 1. 2 og 3. klasse. Elevene må også belage seg på å måtte bruke noen av planleggings/fridagen sin på samlinger/teori/temadager i regi Olympiatoppen Vest-Norge. Vi har ulike tema som vi mener fremtidige topputøver må ha kunnskap og kjennskap til! Dette er blant annet kosthold, restitusjon, skadeforebygging, motivasjon, media trening, antidoping osv.

3 Kommentarer om toppidrettslinjen «Ved starten av et nytt skoleår, vil vi bare få sende en stor TAKK for at Christian har fått gå på toppidrettslinjen ! Han har på alle måter hatt tre flotte år på Tertnes Videregående. Motivasjon for å trene og videreutvikle seg innenfor tresteg og høyde har vært stor hele veien, - og det er fortsatt i aller høyeste grad. Vi synes at Christian har blitt fulgt opp og ivaretatt på skolen på en utmerket måte og at han har lært masse innen idretten. En stor takk til alle dere som bidrar på en profesjonell måte til at ungdommene får utvikle seg videre innenfor det de elsker å holde på med. Med vennlig hilsen mor og far» Vi har fått tillatelse av Christians foreldre til å gjengi en mail som OLTV mottok 16. august 2010 Bjarte Eikanger trener fri-idrett langdistanse/orientering «Jeg trives veldig godt på Tertnes. Elevene er særdeles motiverte og treningsvillige. Mange dyktige og hyggelige kolleger som både inspirerer og jeg har lært mye av. God faglig oppfølging fra Olympiatoppen har gjort meg til en mye tryggere trener.» Morten Kalvenes trener fotball damer «Det mest åpenbare er trenermiljøet, og det man oppnår gjennom det, på tvers av idrettene. Men oppfølgning, videreutdanning og ikke minst tilbud om individuell coaching er faktorer som har bidratt mye til faglig utvikling både fotballspesifikt, pedagogisk og med hensyn til ledelse i denne perioden for meg personlig. Uten det idretts- og fagmiljøet som er etablert ved og rundt toppidrettslinjen, ser jeg ikke at disse mulighetene hadde kommet.» Erlend Sæterstøl, trener friidrett sprint «For meg har det vært veldig nyttig å komme inn i et miljø med fagpersoner fra flere idretter. Det er med på øke min egen kompetanse.» Stein Arve Lohne, trener fotball «Jeg føler jeg har utviklet meg som trener i denne perioden. Det hadde jeg neppe fått til uten det miljøet vi har skapt her».

4 Søknad om plass på toppidrettslinjen skjer via inntakskontoret sine nettsider, frist 1. mars hvert år. www.vigo.nowww.vigo.no Samtidig sendes et vedlegg med resultater, mål og ambisjoner til Olympiatoppen Vest-Norge på mail: vest-norge@olympiatoppen.no vest-norge@olympiatoppen.no Når vi får inn listen over søkere fra fylket lager hver særkrets en innstilling med en prioritert liste over søkere innen den idretten. Olympiatoppen Vest-Norge gjør det endelige uttaket med bakgrunn i total vurdering utøveren/utøverne, treningsopplegg, trenere, anlegg, og øknomi. Klassen kan max ha 30 elever pr årstrinn. Søkere til Tertnes må ha min. 4 i snitt i skolefagene (unntak Yrkesfag)og være en av de beste innen sin idrett i sin årsklasse samt være målbevist og ha ambisjoner til å nå internasjonalt nivå. Inntak til vg 2og vg3 blir gjort etter ordinære poengberegning i forhold til reglene i opplæringsloven. NB! Dersom eleven viser seg å ikke ha de rette holdninger og/eller har mye fravær på skolen som ikke skyldes idretten og/eller stryker i fag og/eller er mye skadet vil OLTV alle inn til samtale og nytt utdanningstilbud vil bli vurdert For mer info ta kontakt med Olympiatoppen Vest-Norge tlf 55595866 mail: vest-norge@olympiatoppen.no nettside: www.olympiatoppen.no region vestvest-norge@olympiatoppen.nowww.olympiatoppen.no Inntak og søknadsprosedyrer


Laste ned ppt "Kort info om Toppidrettslinjen Olympiatoppen Vest-Norge har i dag etablert en toppidrettslinjen på Tertnes videregående skole, Åsane Videregående skole."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google