Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Media og kommunikasjon - Noen refleksjoner Eirik Løkke, 18.03.15.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Media og kommunikasjon - Noen refleksjoner Eirik Løkke, 18.03.15."— Utskrift av presentasjonen:

1 Media og kommunikasjon - Noen refleksjoner Eirik Løkke, 18.03.15

2 Min bakgrunn Jobber som rådgiver i Civita – Blant annet med presse og kommuniksajon Tidligere jobbet som kampanjerådgiver for Erna Solberg og Høyre med digital kommunikasjon Jobbet som digital rådgiver i UNICEF

3 Civita Civita er en partipolitisk uavhengig tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om liberale verdier og løsninger. Civita skal formidle kunnskap og ideer som er tankevekkende og utvider rommet for den politiske debatt, og fremme forslag til reformer.

4 En ny medievirkelighet

5 Fundamentale endringer - Noen fakta Mediene er i krise – men det har aldri vært PUBLISERT så mye Fra Papir til digitalt Fragmentert mediehverdag (vanskeligere å dominere med en sak). Saker går også lettere over nå enn før i og med at du har publisering 24 timer i døgnet. Journalistene har større press på å publisere, mindre tid til å gjøre research/bakgrunn. Det gir aktører mer spillerom Sosial medier gir store muligheter til å påvirke, men også en enorm Den digitale æra har gjort TID og STED mindre viktig – nyheter, filmer og tv-serier kommer til DEG når du har tid, fremfor at du må tilpasse deg direktesendinger (et lite unntak for sport)

6

7

8 Historiske opplagstall VG

9

10

11

12

13 Sosiale medier

14 Hvem er dette?

15 Hva kjennetegner sosiale medier? En veldig enkel definisjon av sosiale medier er ”interaksjon ved bruk av ord, lyd, bilder og video i virtuelle (nettet) rom”. I prinsippet kan all kommunikasjon som gjøres i den fysiske verden også gjøres i den virtuelle verden.

16 INTEGRASJON Mellom sosiale medier og vanlige medier MEDIENE (og andre) har blitt opptatt av det som er verdt å dele (”Shareworthy”) Medieverden har blitt utrolig mye mer mangfoldig og betydningen av et medium drastisk redusert

17 Bruken av sosiale medier i Norge Kilde: Halogen 2012

18 Hva har denne konteksten å si for måten dere utvikler budskapet på?

19 Mindre enn dere tror!

20 Hva er budskapet? Vet dere selv hva som er budskapet? Kan det oppsummeres enkelt? Hvis du spør offentligheten – vet de hva budskapet deres er? Forutsetninger for effektiv kommunikasjon er: – At dere har et klart budskap – At det kan kommuniseres tydelig og enkelt – At det har TROVERDIGHET – Husk INFORMATION OVERLOAD

21 Noen eksempler på ”problemer med budskapet”

22 DEN GIR MER MULIGHETER – MEN OGSÅ FLERE UTFORDRINGER Hvordan påvirker konteksten måten dere arbeider på?

23 Utfordringen Hvordan bruker vi best media og Hvordan skape interesse rundt saker som i utgangspunktet ikke er så sexy?

24

25 Klassisk mediearbeid Hva er konfliten? Har man enkeltpersoner som kan personifisere? Har man undersøkelser/rapporter man kan bruke? Har man støttespillere? Hva er det rette medium? – Nisjemedier, papir eller digialt? Kan man lage noe selv? – Bruke sosiale medier, videoer eller lignende?

26 Viktig for NRF Varmtvannsbasseng og kommunal rehabilitering/fysioterapi. Hvordan formidle dette? Bruke de samme metodene. – Fortelle hvorfor dette er viktig. ”Show don`t tell” – Bruke gode eksempler. Husk dere kan dette bedre enn alle andre, hjelp gjerne journalistene med gode caser og gode saker. Det er de takknemlig for.

27

28 HVORDAN ARGUMENTERE I MØTE MED POLITIKERNE? Påvirkning og retorikk.

29 UTROLIG VIKTIG å lage et enkelt budskap som politikerne kan huske! Ikke kompliser budskapet Har du gode tall så gir det ofte god troverdighet Pek gjerne på konsekvenser Forsøk gjerne å tenk på hvordan dette høres ut sett fra politikernes side.

30


Laste ned ppt "Media og kommunikasjon - Noen refleksjoner Eirik Løkke, 18.03.15."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google