Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Et spennende pilotprosjekt Seniorsaken presenterer pilotprosjektet: ”Bli gammel på gård” Den første gården der det søkes å gjennomføre prosjektet er på.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Et spennende pilotprosjekt Seniorsaken presenterer pilotprosjektet: ”Bli gammel på gård” Den første gården der det søkes å gjennomføre prosjektet er på."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Et spennende pilotprosjekt Seniorsaken presenterer pilotprosjektet: ”Bli gammel på gård” Den første gården der det søkes å gjennomføre prosjektet er på praktfulle Blakstad Hovedgård i Asker.

3 Drømmen om det gode liv

4 UTFORDRINGER & MULIGHETER FOR 60+ Eldrebølgen kommer Flere er single og bor alene Ensomhet blir en folkesykdom Større valgfrihet innen omsorg Individuelt ansvar for egen alderdom La den neste livsfasen bli din beste

5 Godt for helsen En undersøkelse fra Danmark viser at mennesker som bor i bofellesskap klarer seg opp til fem år lengre uten hjelp fra det offentlige enn mennesker som bor alene.

6 De unge eldre Stadig flere har god helse, god personlig økonomi og høyt utdanningsnivå. Dagens seniorer og morgendagens eldre vil utgjøre en gruppe som ønsker å være aktive, mobile og klare seg selv så lenge som mulig. VIL DU BLI GAMMEL PÅ GÅRD?

7 Flere eldre Færre gårdsbruk Vi er 1 million mennesker over 60 år og flere blir vi! Antall gårdsbruk er halvert på ti år! Seniorer kan bidra til en ”snuoperasjon”

8 Bli gammel på gård!

9 ”Gammel på gård” skal: … sikre økonomien for gårdbruker slik at jordbruksarealer ikke bygges ned/gror igjen … skape en ny arena for livsutfoldelse og gode, trygge sosiale relasjoner mellom seniorer. … bidra til utvikling og livskraft til glede for en selv, gården og samfunnet.

10 Rammen rundt det gode liv Blakstad Hovedgård er et pilotprosjekt som skal tilrettelegge for seniorer og gårdbrukere som ønsker å dele det gode liv på landet. Tanken – visjonen- er at ”Gammel på gård” kan vokse og bli et viktig innslag i små og store samfunn over hele landet.

11 Blakstad Hovedgård Kontakt med dyr og gårdsdrift Senior-ridning og stallkro Hagestell og gartneri Helseavdeling og trimrom Felles aktivitetsrom LIVSKVALITET - AKIVITET- VENNSKAP - GLEDE

12 Kreativt og visjonært Planene på Blakstad Hovedgård er innovative og skiller seg fra de fleste andre seniorbolig- prosjekter Beboerne vil ikke bare være aktive. De vil også føle seg nyttige, noe de fleste mennesker har «godt av».

13 Seniorer og samfunnsansvar Prosjektet er bærekraftig med en miljøprofil, og kan bidra til reduksjon av den dramatiske avviklingen av gårdsbruk i Norge. Gårdbrukeren kan få både liv og røre og lønnsomhet på tunet.

14 Seniorsakens anbefaling Seniorsakens boligutvalg følger, og om mulig påvirker, utviklingen på seniorbolig-området slik at det som bygges i størst mulig grad balanserer seniorenes, lokalsamfunnets og investorenes behov. Vi mener Trygve Præsttuns visjoner oppfyller alle disse kravene. Christin Engelstad, informasjonssjef

15 Kontakt For ytterligere informasjon og inspirasjon kontakt sivilingeniør og konseptutvikler Trygve Præsttun: mob: 900 53 954 trygve.praesttun@online.no

16 www.gardsutvikling.no


Laste ned ppt "Et spennende pilotprosjekt Seniorsaken presenterer pilotprosjektet: ”Bli gammel på gård” Den første gården der det søkes å gjennomføre prosjektet er på."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google