Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

«Saman om ein betre kommune» 13.02.2013. Mål for prosjektet: FAGFORENINGENE VIL HA EN HETIDSKULTUR I ELVERUM KOMMUNE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "«Saman om ein betre kommune» 13.02.2013. Mål for prosjektet: FAGFORENINGENE VIL HA EN HETIDSKULTUR I ELVERUM KOMMUNE."— Utskrift av presentasjonen:

1 «Saman om ein betre kommune» 13.02.2013

2 Mål for prosjektet: FAGFORENINGENE VIL HA EN HETIDSKULTUR I ELVERUM KOMMUNE.

3 Mekl Alle har rett til en trygg plass i arbeidslivet. Vi vil ha et inkluderende arbeidsliv der alle får rett til hel, fast stilling og ei lønn og leve av.

4 KONSEKVENSER AV DELTIDSSTILLING -Tap av inntekt under foreldrepermisjon og ved langtidsfravær -Tap av fremtidig pensjon -Uforutsigbar inntekt og fritid -Manglende rekruttering til yrkene

5 A-lag og B-lag - A -laget jobber hver tredje helg og har fast hel stilling - B -laget har liten stillingsbrøk, jakter på ekstravakter jobber ofte i helgene DETTE MÅ VI GJØRE NOE MED OG MÅLET ER HELTID

6 HVEM HAR ANSVARET -Arbeidsgiver skal ha drøftinger med tillitsvalgte minst en gang i året om bruken av deltid -Det skal utarbeides retningslinjer med formål om å øke antall heltidsansatte DETTE SKAL SKJE I SAMARBEID MELLOM ARBEIDSGIVER OG TILLITSVALGTE.

7 KONSEKVENSER AV FLERE HELE STILLINGER - Selvstendige og myndiggjorte medarbeidere - Forutsigbar hverdag for inntekt for de ansatte - Ansatte med større kompetanse til å løse de behov og utfordringer som innbyggerne har - Bedre tilbud til innbyggerne

8 Noen forhold i livet til en deltidsansatt. Eks: Person som arbeider 19,7 % stilling i PRO (Pleie, Rehab og Omsorg) Helgestilling (hver tredje helg – lørdag og søndag) Uvissheter Må jobbe ekstra for å sikre eget livsgrunnlag Må jobbe ekstra for å sikre pensjonisttilværelsen –Uvisshet 1: Vet ikke OM en får jobbe ekstra –Uvisshet 2: Vet ikke NÅR (Stort sett innleie på kort varsel) –Uvisshet 3: Vet ikke HVOR MYE en får jobbe ekstra (Uvisshet om lønn) –Uvisshet 4: Vet ikke HVOR en får jobbe ekstra. (Om en arbeider /er vikar flere steder) –Uvisshet 5: Vet ikke hva en får i feriepenger –Uvisshet 6: Vet ikke hva en får som pensjonist

9 Hva skjer? Ansatte takker ja til det den får av vakter –Ofte enda mer ubekvemme vakter: kveld/natt/helg Kanskje spesielt helger, da det er her grunnbemanningen er mest sårbar. –Jobber når andre har fri (sosialt aspekt) –Har fri når andre jobber (sosialt aspekt) –Jobber ofte mer høytider (jul, påske, pinse, etc.) –Har vansker med å planlegge/gjennomføre egne gjøremål (barn, familie, sosialt, lege, tannlege, etc.) ….

10 Konsekvenser? –Livskvalitet? –Økonomi? –Vanskelig/umulig å få lån? –Jobbkvalitet? Utføres jobben godt nok? (manglende kontinuitet, faglig oppdatering) –Konsekvenser for tredjepart (barn, familie)? –Stress? –Psyke? –Fysikk? –Sykdom? Her vil arbeidsgiver merke det. Er derfor viktig å kjenne til forutgående punkter og forebygge, og gjøre så mye som mulig for å gi folk en stillingsbrøk de kan LEVE AV og LEVE MED.


Laste ned ppt "«Saman om ein betre kommune» 13.02.2013. Mål for prosjektet: FAGFORENINGENE VIL HA EN HETIDSKULTUR I ELVERUM KOMMUNE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google