Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Internasjonalt arbeid og studentutveksling Institutt for Matteknologi, IMAT, NTNU Universitetslektor Anne Feren Faglig ansvarlig for praksis.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Internasjonalt arbeid og studentutveksling Institutt for Matteknologi, IMAT, NTNU Universitetslektor Anne Feren Faglig ansvarlig for praksis."— Utskrift av presentasjonen:

1 Internasjonalt arbeid og studentutveksling Institutt for Matteknologi, IMAT, NTNU Universitetslektor Anne Feren Faglig ansvarlig for praksis

2 2 Praksisstudier Praksisperioden for bachelorstudenter i Matteknologi er fem måneder i 2. studieår. Fra januar til juni Praksis skal være et sentralt middel for å gi en praktisk rettet bachelorutdanning og innsikt i matbransjen Praksisbedrifter kan være produksjonsbedrifter, forskningsinstitusjoner, analyselaboratorium og Mattilsynet Studentene skal behandles mest mulig likt med øvrige ansatte og få delta på varierte oppgaver i ulike deler av bedriften –De skal bidra med verdiskaping og ikke bare være tilskuere!

3 3 Dokumentasjon av praksis Studentene må rapportere til skolen hver måned på læringsplattformen It’s Learning –4 arbeidskrav som fører til en hovedrapport Studentene har en kontaktperson i bedriften og en veileder på skolen Arbeidskravene består av –Faktaark, disposisjon av hovedrapport, refleksjonsnotat, status for hovedrapport og hovedrapport

4 4 Internasjonalisering Utvekslingsstudenter kommer til IMAT fra –Universitetet i Lille, Frankrike –University of Applied Sciences Van Hall Larenstein, Leeuwarden Nederland Felles for disse studentene er at de arbeider med praktiske oppgaver på skolens laboratorium. De er tilknyttet prosjekt som ulike ansatte jobber med Studenter og ansatte fra –University of Tuzla, Bosnia –University og Novi Sad, Serbia Disse har vært tilknyttet prosjektet EDUFOOD og har jobbet med egne prosjekt som en videreføring av arbeidsoppgaver hjemmefra (13 studenter og 9 ansatte i perioden 2011 – 2014)

5 5 EDUFOOD EDUFOOD var et treårig utviklingsprosjekt for Vest- Balkan Development of education and transfer of knowledge in the area of food technology at Balkan Prosjektansvarlig var universitetslektor Nils V. Juul, IMAT (HiST). Økonomisk støtte fra Utenriksdepartementet gjennom HERD. Program for Higher Education, Research and Development Prosjektet bidro blant annet til: –oppbygging av et sensorisk laboratorium og oppgradering av reologi-instrumenter i Novi Sad –Innkjøp og igangsetting av ulike analyseinstrumenter i Tuzla –Støtte til utveksling av studenter og ansatte

6 6 Internship/work placemant/traineeship Utdanningen har hatt studenter utplassert på mange ulike steder  Leeuwarden, Nederland 2015 – studenter. Studentene jobber på ulike prosjekt og er ikke utplassert i bedrifter. Støttet av Erasmus-ordningen  Novi Sad, Serbia - 2 studenter hvert år i perioden 2013 – Studentene har arbeidet på ulike prosjekter og vært utplassert i matbedrifter i kortere perioder  Danone,Wexford Ireland 2012 spedbarnsernæring - 1 student  Toms Waterhole Winery, Australia studenter

7 7 Hva skal til for å lykkes? Når det gjelder bedrifter må studentene «finne» disse og opprette kontakt selv. Vi godkjenner bedriftene. Ingen økonomisk støtte bortsett fra Erasmus (Europa) For plasser i utdanningsinstitusjoner –Det må etableres god kontakt med praksisstedet. Avhengig av en kontaktperson. Dra på besøk! –Noen må kjenne noen –Studentene bør reise to og to om mulig –Avklarte, konkrete arbeidsoppgaver


Laste ned ppt "Internasjonalt arbeid og studentutveksling Institutt for Matteknologi, IMAT, NTNU Universitetslektor Anne Feren Faglig ansvarlig for praksis."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google