Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Dikt. RIM: Katt - hatt RYTME: sanger. Kan klappe. GJENTAKELSE: Ord og linjer blir gjenteke. METAFORAR: Skogens konge (elgen). BESJELING: Sola smiler og.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Dikt. RIM: Katt - hatt RYTME: sanger. Kan klappe. GJENTAKELSE: Ord og linjer blir gjenteke. METAFORAR: Skogens konge (elgen). BESJELING: Sola smiler og."— Utskrift av presentasjonen:

1 Dikt

2 RIM: Katt - hatt RYTME: sanger. Kan klappe. GJENTAKELSE: Ord og linjer blir gjenteke. METAFORAR: Skogens konge (elgen). BESJELING: Sola smiler og ler. LINJEDELING: Diktet hopper i linjene. LESE MELLOM LINJENE

3

4 Slik diktet eigentleg er: Vepsen I stripet badedrakt og ør av dødsforakt flyr den med hevet spyd midt i sin egen lyd. Et ondt og giftig stikk det korte øyeblikk av salig raseri. Og så er alt forbi. Inger Hagerup

5 Klovner i kamp – vekk meg http://www.youtube.com/watch?v=zU9oVjpr62k Intervju: http://www.dagbladet.no/kultur/2005/05/12/4315 61.html http://www.dagbladet.no/kultur/2005/05/12/4315 61.html

6 Blues for gatelykta - Petter Solberg Hva skal jeg gjøre nå om dagen sier gatelykta eller om kvelden nå som ingen finner tid til å skifte pære på meg jeg kan ikke en gang stå med armene bakpå ryggen og vente på bussen trippe tissetrengt stå klar med overgangsbilletten jeg har stått og rusta i sju år men i januar kan jeg ikke gjenkjenne vinteren i eget metall jeg er tilmålt, nymalt, tankeløs, tom ikke engang disse enkle linjene er det jeg som tenker Les mellom linjene. Kva handla diktet om. Er det eit gjømt bodskap? Rimer diktet? Kvifor/ kvifor ikkje. Kva er besjeling? Er det besjeling i diktet?

7 Uglesett Olav Linkas Elefanten snabler i seg bokstavkjeks en a, en b, en c, han har snart et helt alfabet i magen ugla vinger seg bort til kjekspakka den får kun smake på prikken over i-en hunden får ikke smake ikke så mye som et punktum hesten får ikke være med i diktet engang for det er tomt for bokstavkjeks Besjeling?

8 Uglesett Olav Linkas Elefanten snabler i seg bokstavkjeks en a, en b, en c, han har snart et helt alfabet i magen ugla vinger seg bort til kjekspakka den får kun smake på prikken over i-en hunden får ikke smake ikke så mye som et punktum hesten får ikke være med i diktet engang for det er tomt for bokstavkjeks Ikkje besjeling Mykje kontraster og gjentaking

9 Farao på ferie I landet Miramarmora var Farao på ferie hos farmora og mormora. En morgen klatret mormora til Farao i furua, og så begynte mora. - Hva ler'u a'? sa farmora. - Av mormora, den furia! - Hvor ser'u a'? sa farmora. I furua! sa Farao. - Kom ned igjen! sa farmora til mormora i furua. - I morra, ja! sa mormora til farmora til Farao. Du ser av vår historie at det å dra på ferie i landet Miramarmora til farmora og mormora, den furia i furua, har Farao hatt moro av!


Laste ned ppt "Dikt. RIM: Katt - hatt RYTME: sanger. Kan klappe. GJENTAKELSE: Ord og linjer blir gjenteke. METAFORAR: Skogens konge (elgen). BESJELING: Sola smiler og."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google