Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

2. ninajohansenforskienvoksenopplæring 3D figurer av kvinne og mann finner du på denne siden:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "2. ninajohansenforskienvoksenopplæring 3D figurer av kvinne og mann finner du på denne siden:"— Utskrift av presentasjonen:

1 2

2 ninajohansenforskienvoksenopplæring 3D figurer av kvinne og mann finner du på denne siden:

3 ninajohansenforskienvoksenopplæring

4 – Umami betyr «velsmakende» på japansk. Det har lenge vært en kjent smak i det asiatiske kjøkken, men vi spiser umami i Vesten også, gjerne uten å vite om det. – Det er smaken av proteiner. Den femte smaken - finnes i tillegg til surt, søtt, salt og bittert. Finnes i proteinrike matvarer som kjøtt og meieriprodukter. Du finner smaken i modne oster, i parmesan, soyasaus, reker, biffkjøtt, ketsjup og sopp, for å nevne noe. Selve smaken er saltaktig, men smaker litt «mer» enn salt. Den gir en følelse av at du spiser kjøtt eller buljong.

5 ninajohansenforskienvoksenopplæring

6

7 Huden blir stadig tynnere, tørrere og mindre elastisk. Dette skyldes normal aldring, samt ytre påvirkning som for eksempel UV- stråling.

8 ninajohansenforskienvoksenopplæring Huden er et viktig sanse- og kommunikasjonsorgan. Hudens overflate er hos en voksen person ca. 1,6 m2, veier ca. 3 kg og er således kroppens største organ. Huden er et høyt spesialisert grenselag mellom kroppen og omverdenen og har mange livsnødvendige oppgaver. -beskytte kroppen mot fysiske, kjemiske og biologiske skader -hjelpe til med å holde kroppens temperatur konstant -beskytte mot skadelig stråling -er helt sentral i samspillet mellom mennesker ( Store medisinske leksikon)

9 ninajohansenforskienvoksenopplæring Oksygen er en gass som har kjemisk formel O2. Karbondioksid er en gass som har kjemisk formel CO2. Inspirasjon betyr innånding. Ekspirasjon betyr utånding.

10 ninajohansenforskienvoksenopplæring

11

12

13 Materiale fra : Grip 1 Zygote Ndla Healthline


Laste ned ppt "2. ninajohansenforskienvoksenopplæring 3D figurer av kvinne og mann finner du på denne siden:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google