Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PAPIR Hva er papir? Hvordan resirkuleres papir? Hvorfor resirkulere papir?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PAPIR Hva er papir? Hvordan resirkuleres papir? Hvorfor resirkulere papir?"— Utskrift av presentasjonen:

1 PAPIR Hva er papir? Hvordan resirkuleres papir? Hvorfor resirkulere papir?

2 MÅL: -bli kjent med hvordan papir blir til -erfare hvordan papir kan resirkuleres og benyttes i nye sammenhenger -tegne med kullstift -montere utstilling

3 Hvordan blir papir laget egentlig? Temafilm om papir (dansk)

4 Papirproduksjon i 1568 Papirmølle planter, rester av hamp, klesfiller og fiskenett

5 Hvem oppfant papiret? Kina ca. 104 e.Kr. Innpakning 200-tallet e.Kr: papir til å skrive på. tynt og gjennomskinnelig. Derfor ble det kun skrevet på én side.

6 Papirproduksjon i Norge Hvorfor var Norge godt egnet for papirproduksjon? Råstoff Vannkraft Arbeidskraft

7 Norges første papirmølle Den første som produserte papir i Norge, var Ole Bentzen (1654–1734) på Bentse Brug i Akerselva. Han hadde studert i både Nederland og England. Med Gerhard Treschow som investor og nederlandske arbeidere kom produksjonen i gang i 1696.

8 Tømmerstokker blir papir Film fra NRK skole Tømmerfløting – hva er det? I Telemark og på kanalen vår drev de med tømmerfløting i gamle dager. Hva har tømmerfløting med papirproduksjon å gjøre?

9 Resirkulering av papir Film om kildesortering av papir Film om hvordan lage håndlaga papir Blogg om hvordan vi lager papir


Laste ned ppt "PAPIR Hva er papir? Hvordan resirkuleres papir? Hvorfor resirkulere papir?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google