Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Byåsen videregående skole VG2 MATFAG

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Byåsen videregående skole VG2 MATFAG"— Utskrift av presentasjonen:

1 Byåsen videregående skole VG2 MATFAG
VI ØNSKER DEG VELKOMMEN TIL OSS

2 Byåsen videregående skole VG2 MATFAG
Hvorfor ikke ? Mange interessante lærlingeplasser Mange interessante arbeidsplasser Strekk deg mot målene

3 HVA ER MATFAG ? Er å lure på; Er å lære mer om maten du spiser
Hva er E- coli og salmonella ? Hva du kan se i et mikroskop ? Hva er det som kravler I senga mi…? Hvorfor sjokoladen smelter på tunga ? Hvorfor sure drops er så sure Hva er hygiene og renhold…? Hva er organisk kjemi…? Hvordan lager jeg en renholdsplan Er surt det motsatte av søtt…? Er bakterier i en hamburger mye…? Hvorfor blir noen brød flate, mens noen hever seg over alle grenser…? Er å lære mer om maten du spiser Er å være nysgjerrig på hvordan en lager; Chips, sjokolade, drops og snacks… Melk, is, yoghurt, smør, ost… Bacon, hamburger, pølser, spekeskinke… Fiskepinner, røykt fisk, saltet fisk, fersk fisk… Brus, øl og vin… Syltetøy, saft, gelé, Brød, kaker, wienerbrød, bakeoff … Dyre og fiskefór, mølleindustri… Sauser, supper, gryteretter, desserter… Jeg kan være med på å påvirke våres spisevaner nye matvarer…

4 RÅSTOFF OG PRODUKSJON Vi ser på kvalitet, E- stoffer, hjelpestoffer
Her lærer vi om de ulike råstoffene vi bruker, eks. fisk, kjøtt, melk, sukker, fett, osv… Beskrive råvareendringer som skjer under produksjonen og på ferdigvaren Du skal produsere ulike mellomprodukter, ferdigprodukter og lokale spesialiteter Tegne og forklare blokk- og – flytskjema Utføre nødvendige måle-, styre- og reguleringsteknikker i produksjonsprosessen Slurp slurp

5 RÅSTOFF OG PRODUKSJON Foreta aktuelle kjemiske analyser
Anvende og forklare ulike konserveringsteknikker Praktisere god personlig og produksjonshygiene Vise hvordan en unngår sykdomsfremkallende m.o. Vise til aktuelle m.o. som blir brukt i ulike produkter Vise hvordan en unngår skadedyr og innsekter Utføre aktuelle mikrobiologiske undersøkelser Merke og emballere produkter i henhold til krav og estetikk Vurdere produksjonsmetoder og produkter opp mot estetiske og samfunnsmessige utfordringer og rammebetingelser E - coli Fettsyrer Triglyserid sukrose Aminosyre, alanin

6 BRANSJE, FAG OG MILJØ Arbeidsmiljø, kvalitetssystemer, lover og forskrifter Planlegge, gjennomføre og vurdere eget arbeid i henhold til krav. Du kan finne ut hvorfor drops blir drops og hvordan en lager stratos, smil, melkesjokolade, softis, jogurt osv… Har du lurt på hvordan cola blir til ? Eller hvordan pølsene blir som de blir ? Beskrive yrkenes fellestrekk, egenart og arbeidsbetingelser Forstå og bruke ord og faguttrykk som anvendes i matvarebransjene Førstehjelp, verneutstyr og ergonomi

7 SALG OG MARKED Ved hjelp av å drive ungdomsbedrift;
Beregne kostnader og salgspriser på ulike produkter Reseptberegning mht. krav og regelverk Prinsipper for markedsføring, import og eksport Planlegge og gjennomføre en utstilling av råvarer og/ eller ferdige produkter Kundebehov/ krav og produktdesign. Kundebehandling Beregne tidsbruk, svinn, utbytte og økonomi Bruke digitale verktøy ved anvendelse av matbransjens informasjon og markedskanaler

8 FORDYPNING PROGRAMFAG
Hva vil du; Her kan du fordype deg i det fagområde du ønsker. Du kan velge mellom Industriell produksjon av matvarer Slakter, Butikkslakter, Kjøttskjærer og Pølsemakerfaget Baker og konditorfaget Fiskehandlerfaget Sjømatfaget

9 Dette kjenner du vel fra før:
Norsk Kjenner du fra før Engelsk Kjenner du også fra før, men en del nye faguttrykk blir det vel Samfunnsfag Har du vel også hatt før Kroppsøving Viktig å være i form Vi kobler alle fagene sammen...

10 HVORFOR OSS….??? Du er selv med på å bestemme hvordan læring skal foregå Lærere fungerer som veiledere og legger forholdene til rette for god innlæring og mye selvstudium Vi er ikke opptatt av timeplanen, men styrer dagen alt etter hvilket arbeid som skal utføres den dagen Vi har et nært samarbeid med næringsliv og kan tilby en linje med lokale vridninger, tilpasset næringsmiddelIndustrien i Midt Norge Vi har et eget opplæringskontor

11 FORTSETTELSE… Skolen har et godt miljø, gjennom god elevkontakt
Vi ligger vegg i vegg med lokal industri Vi drar på mange bedriftsbesøk, gjennom hele året, til ulike næringer Vi kan ta på oss oppdrag/ prosjekter fra industrien Vi har 4 ukers utplassering/ praksis i bedrift Mulighet for utveksling med andre land

12 KONTAKTADRESSER Vi venter på deg kommer du ? VELKOMMEN
Ta kontakt da vel, hit; BYÅSEN VIDEREGÅENDE SKOLE Avdeling for; RESTAURANT OG MATFAG 7484 TRONDHEIM TLF: / FAKS: E - post: Vi venter på deg kommer du ? VELKOMMEN


Laste ned ppt "Byåsen videregående skole VG2 MATFAG"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google